Vreme za Vukana nemilosrdno teče, a njegova majka ima važnu poruku za sve nas. Spomenula je i prosjaka Alena

"Nama neko može da da i milion evra, ali to ne bi bilo dovoljno. Želimo da dopremo do što više ljudi"

  • 3
Alen Bektašević i Vukan Stoiljković Foto: Privatna arhiva, Danijela Pejić

Mali Alen (11) osvojio je srca Srbije kada je deo svog isprošenog džeparca ubacio u kutiju za malog Vukana Stoiljkovića, koji boluje od SMA. Gest dečaka koji živi u krajnjem siromaštvu pokazao je koliko je veliko srce važno za humanost. Volja, a ne novac, jedna poruka ili jedna uplata, ali od svakoga od nas, malom Vukanu promeniće život.

- Alen je pokazao da čak i on koji nema, koji traži i prosi za sebe, može da pomogne nekom drugom. On je pravi primer da svako od nas može da nađe način kako da pomogne. Ako nema novca da donira, može da pošalje pet poruka svojim bliskim prijateljima... Vranje se zaista podiglo na noge, ali iznos je zaista veliki i naš grad to ne može da iznese. Treba nam podrška cele Srbije, jer je akcija opala poslednjih nedelju dana - priča za "Telegraf" Vukanova mama Ivana.

Ona ističe da su životi, ne samo malog Vukana, već sve dece kojima je potrebna pomoć u našim rukama.

- Suština cele priče nije da od nekog uzmete mnogo novca, već da svi pomognu. Nama neko može da da i milion evra, ali to ne bi bilo dovoljno. Želimo da dopremo do što više ljudi, da svako ko može pošalje makar jedan SMS i da dođemo do brojke od dva i po miliona evra. Trenutno je skupljeno oko 700.000 - dodaje Ivana.

Alen Bektašević Alen Bektašević, Foto: Danijela Pejić

Vranjanci su zaista nesebični kada je u pitanju pomoć malom Vukanu. Objave se dele na vranjanskim grupama, a novac se prikuplja na javnim mestima - u kafićima, frizerskim salonima, prodavnicama. Svako ima kutiju za hrabrog dečaka kojem je neprijatelj ne samo bolest, već i vreme koje neumitno teče... A ne smemo da dozvolimo da za Vukana bude kasno...

- Prekjuče je bio bazar u Vranju, prikupljeno je 1.650.000 dinara. Cilj nam je da dopremo do cele Srbije - kazala je Ivana.

Mali Vukan ujedinnio je i političare - nakon odbornika SPS u Vranju, svi odbornici gradske skupštine odrekli su se svojih dnevnica sa zasedanja 18. aprila, kako bi pomogli prikupljanju sredstava za spasonosnu terapiju malog Vukana. Odbornici su se odrekli dnevnica u iznosu od po 5.000 dinara, a Skupština grada Vranja ima ukupno 65 odbornika.

Čak 10.000 dinara je, na zahtev porodice, preneto sa računa za pomoć Đurđiji Vučićević, koja boluje od cerebralne paralize. Đurđija ide u redovnu školu i vrlo dobar je đak, više puta je operisana, a sredstva se za nju prikupljaju zarad rehabilitacije i operacije. Ipak, mali Vukan ne može da čeka.... Roditelji su se odrekli dela novca zarad njegovog ozdravljenja.

Ujedinile su se i crveno-bela i crno-bela boja: Najlepša slika sa Večitog derbija bila je kada su svi igrači stali u jedan stroj i obukli iste majice preko dresova - za Vukana "1239".

Jedna srećno udata Marija odlučila je da proda svoju venčanicu.

- U želji da nekako pomognem našoj hrabroj bebi Vukanu Stoiljkoviću iz Vranja koji nažalost boluje od SMA htela bih da prodam svoju venčanicu koju sam samo ja nosila na svom venčanju. Da naglasim i to da je venčanica nakon venčanja nošena na hemijsko čišćenje i uredno sačuvana do dan danas. Sav prihod od iste bi bio direktno uplaćen na račun našeg Vukana. Želja mi je da se prikupi pristojna suma novca jer je malom Vukanu pomoć neophodna i hitna!

Pomozite i vi malom Vukanu

Da i Vukan pobedi SMA! Budimo humani!

Pomozimo Vukanu!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1239 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1239 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001381533-66

Uplatom na devizni račun: 160600000138150165

IBAN: RS35160600000138150165

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Skeniranjem NBS IPS QR kod-a na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

qr kod za malog Vukana Printskrin: Budi Human

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki035

    20. april 2022 | 22:59

    Otvorite racun za sms poruke da pomognemo I malom a sa velikim srcem decakom Alenom a Vukan ce dobiti bitku.

  • Oi

    20. april 2022 | 22:53

    Poslao. Srećno.

  • Aaaa

    20. april 2022 | 22:53

    Da se malo manje snimali spotovi, a malo više vodilo računa o NAŠOJ DECI.. ..ne bi se sad molilo i kumilo..........

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA