≫ 

Oglasilo se preduzeće "MB Namenska" povodom smrti direktora Radoša Milovanovića: Veliki gubitak za celo Lučane

Komemoracija će biti održana u "Domu kulture" Lučani sa početkom u 11 časova

  • 2
Radoš Milovanović, Namenska, Lučani Foto: RINA

Dikretor "MB Namenska" iz Lučana Radoš Milovanović (78), preminuo je jutros oko četiri sata od posledica srčanog udara u svom stanua ovim povodom oglasio se i kolektiv ovog preduzeća.

- Ovo je veliki gubitak za preduzeće, za nas i celu Opštinu Lučani. Ispraćaj našeg dragog direktora iz kruga fabrike je 22. aprila u 10 časova na platou kod "Bele kapije" - navodi se u saopštenju.

Komemoracija će biti održana u "Domu kulture" Lučani sa početkom u 11 časova. Sahrana je na gradskom groblju 22.04.2022.god. u 14 časova.

- Neka mu je večna slava i hvala - dodali su na kraju.

Od radnika do direktorka pozicije

Prvi i poslednji radni dan u životu Radoša Milovanovića bio je u "MB Namenska". Vest o smrti dugogodišnjeg direktora "MB Namenska" iz Lučana zatekla je radnike ove vojne fabrike, a kako su najavili na poslednji počinak do večne kuće ispratiće ga peške iz kruga fabrike.

- Mnogo toga je uradio za naš kraj, podigao je fabriku bukvalno iz pepela. Čast nam je bilo raditi dok je on bio direktor. Ovde svoju koru hleba na pošten način zarađuje skoro pola Dragačeva. Pomagao je svima, nema ni ustanove, ni organizacije ali ni pojedinca kojima nije izašao u susret. Juče smo svakako bili tužan jer mu je to bio poslednji dan na poslu, ali sve nas je pogodila ova tragična vest -  kažu za RINU radnici "MB Namenska".

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, nakon vesti da je Milovanović preminuo ističe da je to veliki gubitak za Dragačevo, ali i za čitavu Srbiju.

- Ta fabrika održava Lučane i od velikog je značaja za čitav taj kraj. Milovanović je mnogo učinio za njen razvoj i uspeh, potrudićemo se da u što skorijem roku rešimo pitanje novog direktora - izjavio je Aleksandar Vučić.

Radoš Milovanović rođen je 11.oktobra 1944. godine u tadašnjem selu Lučani. Nakon završene srednje Vojnotehničke škole u Кragujevcu, kao hemijski tehničar – pripravnik, prvi radni dan u radnom veku, beleži 5. jula 1963. godine u Namenskoj proizvodnji ondašnjeg “Milana Blagojevića”.

Nakon što je završio Tehnološko-metalurškom fakultetu u Beogradu, kao visoko stručno kvalifikovan diplomirani inženjer tehnologije, vraća se u Lučane gde nastavlja započeti posao u proizvodnim objektima namenske proizvodnje. Od februara 1975. godine, na zahtev Ministarstva odbrane, prelazi u aktivnu vojnu službu i kao mladi inženjer u činu kapetana I klase biva postavljen na mesto rukovodioca Pogona za proizvodnju jednobaznih baruta.

Milovanović je jedan od rukovodilaca sa najdužim stažom u Srbiji koji je sa povremenim prekidima na čelu ove vojne fabrike od 1982. godine.

Suđeno mu je za smrt dvojice radnika "Namenske" Milomira Milivojevića i Milojka Ignjatovića 2017. godine.

U novembru prošle godine dobio je priznanje Privredne komore Srbije za poslovnog lidera na planu upravljanja i rukovođenja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JS

    21. april 2022 | 16:49

    I tako suđenje ode u ad akta. Šteta što ga nisu proglasili krivim, za sve ono što je pridonelo pogibiji svih preminulih radnika, a i povređenima i njihovim porodicama. Moždo je on u mladim godinama bio čovek, ali zadnjih godina se videlo da je necovek. Pogledajte smo na snimcima, njegovo ophođenje prema ljudima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA