≫ 

Najskuplje jaje prodato u Trsteniku za 20.000 dinara: Plemenit cilj ujedinio sugrađane

Umetnici i učenici iz Trstenikasu izradili 43 jajeta koja su bila izložena

  • 1

U cilju pomoći bolesnim sugrađanima, u Trsteniku je danas održana 16. humanitarna aukcija uskršnjih jaja gde je sakupljeno rekordnih 357.000 dinara.

Jedan deo sredstava otići će na lečenje Simone Stojanović iz Trstenika koja boluje od celebralne paralize, preneo je Tanjug.

- Ove godine sam pozvana od TO Trstenik i Centra za socijalni rad, jer jedan deo prikupljenog novca ide za moje banjsko lečenje, kao i za skupo lečenje neurorobotima u cilju mog osposobljavanja da stanem na noge -  kaže Simona.

Umetnici i učenici iz Trstenikasu izradili 43 jajeta koja su bila izložena na aukciji, a kupci su bili javna i privatna preduzeća kao i građani Trstenika.

Najskuplje jaje je plaćeno 20.000 dinara, a ukupan iznos skupljen na aukciji je 357.000 dinara.

- Tradicija u našoj firmi jeste da učestvujemo u svim humanitarnim akcijama u Trsteniku. Možda je ove godine bilo manje učesnika i sve je uslovljeno situacijom na tržištu i oseća se recesija, ali trudili smo se da pomognemo sugrađanima - kaže Miroslava Bulatović iz TMO-PPT.

Vladimir Jevtić iz TO Trstenik je izjavio da je najviše novca izdvojila opština Trstenik, zatim Prva Petoletka, ili TMO.

Milena Turk, predsednica opštine Trstenik, ističe da se iz godine u godinu javlja sve više umetnika, građana i privrednika.

- Od 2006. godine ova aukcija okuplja sve više privrednika i društveno odgovornih ljudi, koji žele da daju svoj doprinos i učestvuju u prikupljanju sredstva za naše sugrađane, i pomognu im u najtežim bitkama koje vode - rekla je Turk.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miroslav

    21. april 2022 | 20:15

    Bravo za ljude iz Trstenika! Za njih sitnica a bolesnoj deci puno pomažu! Hvala vam svima!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA