Povećan priliv vozila ka Srbiji: Ima li sada gužve na graničnim prelazima?

Zbog predstojećih uskršnjih praznika produženo je radno vreme graničnog prelaza Bački Vinogradi - Ašothalom

  • 1
Granični prelazi Printskrin: mup.gov.rs

Iako je zbog uskršnjih praznika zabeležen pojačan priliv vozila u Srbiju, ne beleže se duža čekanja na granicama. Zadržavanja putničkih vozila na graničnim prelazima su uglavnom između 15 i 30 minuta, na ulazu kao i na izlazu iz Srbije, navodi Auto-moto savez Srbije.

Zbog predstojećih uskršnjih praznika produženo je radno vreme graničnog prelaza Bački Vinogradi - Ašothalom. Radno vreme je do 24. aprila od 7 do 22 sata.

Na graničnom prelazu Strezimirovci ka Bugarskoj, prema poslednjim informacijama Uprave granične policije, zadržavanja putničkih vozila na našim graničnim prelazima, na izlazu iz Srbije: oko 30 minuta, ulaz u Srbiju: oko 30 minuta.

Radno vreme ovog graničnog prelaza je 00-24č.

Granični prelaz Bezdan ka Hrvatskoj, zadržavanja na našim graničnim prelazima su: na putničkim terminalima: izlaz iz Srbije - oko 30 minuta, ulaz u Srbiju - oko 15 minuta. Na teretnim terminalima, na izlazu iz Srbije - višesatno zadržavanje. Na ulazu u Srbiju - oko 30 minuta.

Na graničnom prelazu Prohor Pčinjski ka Severnoj Makedoniji: zadržavanja putničkih vozila na našim graničnim prelazima: na izlazu iz Srbije: oko 30 minuta, a na ulazu u Srbiju: oko 30 minuta.

Na graničnom prelazu Horgoš II ka Mađarskoj, zadržavanja putničkih vozila na našim graničnim prelazima pri prelasku granice, na izlazu iz Srbije- oko 30 minuta i na ulazu takođe.

Ovaj GP prelaz, osim državljana srpske i mađarske nacionalnosti, mogu da koriste i putnici iz EU, Švajcarske, Norveške i Islanda.

Radno vreme GP Horgoš II je od 7 do 19 časova isključivo za putnička vozila.

Granični prelaz Bajina bašta ka BiH, prema poslednjim informacijama Uprave granične policije RS, zadržavanja na našim graničnim prelazima su:

Na putničkim terminalima: na izlazu iz Srbije - oko 15 min, koliko je potrebno i na ulazu.

Na teretnim terminalima: na izlazu iz Srbije - oko 30 minuta, koliko treba i na ulazu.

Ovaj granični prelaz predviđen je za prelaz samo putničkih vozila i prolazak teretnih vozila, ali isključivo prazna.

Na graničnom prelazu Špiljani ka Crnoj Gori, prema poslednjim informacijama Uprave granične policije RS, zadržavanja na našim graničnim prelazima su:

Na putničkim terminalima: Izlaz iz Srbije: oko 30 minuta, ulaz u Srbiju: oko 30 minuta. Na teretnim terminalima: izlaz iz Srbije do 30 minuta, ulaz u Srbiju do 30 minuta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zota

    23. april 2022 | 10:42

    naravno da ima,cekao sam sat vremena da udjem posto radi samo jedna traka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA