≫ 

Suzana je uspela da pobedi rak i ima snažnu poruku za sve: Hranitelj je, kaže da su joj dušu lečila deca

Ona kaže da trenutno da živi punim plućima

  • 1
Suzana Stanimirović, karcinom dojke Foto: Privatna arhiva

Suzana Stanimirović iz Vranja nakon višegodišnjeg primanja hemoterapija uspela je da pobedi karcinom dojke. Sada ona ima snažnu poruku za sve i ona glasi "budite jači od straha".

Leta 2013. godine, nakon tuširanja Suzana je primetila crvenu fleku ispod koje je napipala grudvicu na levoj dojci. Da zlo bude veće te godine kada je saznala za dijagnozu, izgubila je i oca, koji je imao karcinom na plućima, objavilo je Društvo onkoloških pacijenata Vranje.

- U glavi mi je istog trenutka prošla jedna misao "ovo nije dobro". Iste večeri sam otišla da uradim ultrazvuk dojke. Rekli su mi da je verovatno upala mlečnih kanala. Uzimala sam terapiju mesec dana, ali nije bilo promene - započinje priču Suzana i dodaje:

- Nakon toga otišla sam kod doktora koji mi je odmah zakazao mamografiju, a potom i hitnu operaciju. Pronađena su mi dva tumora u razmaku od pet centimetara.  U glavi mi je bio šok, ali samo u trenutku jer sam ja prirodni borac. Morala sam da se suočim sa velikim izazovom. Ogromnu podršku mi pružaju porodica, prijatelji i kolege. Oni su bili moja snaga i od njih sam crpela energiju. Te 2013. godine u maju mesecu sam izgubila oca koji je imao karcinom na plućima.

Suzana kaže da je nakon operacije poslata u Dnevnu onkološku bolnicu gde je započela proces hemoterapija.

- Počeo je najteži deo šest ciklusa hemoterapija, a potom zračna terapija u Nišu. No, to nije bilo jedino iskušenje, očekivala me je i operacija jajnika laparoskopijom jer je tumor bio hormonski zavistan. Boravila sam u iznajmljenom stanu gde sam vreme provodila čitajući knjige i šetajući - kaže ona i dodaje:

- Veliki stres mi je izazvao gubitak kose posle druge terapije. Tada sam počela da nosim i periku. Za svo vreme primanja hemoterapija sam radila. Primim hemoterapiju jedan dan i odmaram, a onda sutradan na poslu.

Suzana kaže da trenutno živi punim plućima i da redovno ide na godišnje kontrole. Njena poruka je preventivna i jako bitna. Ona kaže da "treba biti jači od straha".

Suzana je radila kao komercijalista u ,,Jumku" i kako napominje bavi se hraniteljstvom, a dušu su joj izlečila deca.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA