≫ 

Nekada impozantan ribnjak u selu kod Ivanjice, sada je ruina: Ovde se uzgajala kalifornijska pastrmka

Bilo je nekoliko zainteresovanih lica za izdavanje u zakup navedenih objekata u Međurečju, ali bez konkretnih ponuda

  • 5

Ribnjak u Međurečju kod Ivanjice u kome se sedamdesetih i osamdesetih prošlog veka nalazilo mrestilište sa nekoliko bazena, od 2000. godine više nije u funkciji. Iako je nekada služio za uzgoj kalifornijske pastrmke i privlačio pažnju Ivanjičana, sada je on obična ruina.

Stariji pamte da je mesto vrvelo od života, pogotovo tokom praznika kada je bilo potrebno rezervisati mesto čak i mesec dana ranije. Kasnije su se ovde gajile i kvalitetne pečurke.

Dok su na ovom mestu danas samo zapuštene zgrade, stariji meštani pamte da je nekada vrvelo od dečijeg žamora i igre, prenose lokalni mediji.

Iz Šumskog gazdinstva "Golija" kažu za Telegraf.rs da ribnjak nije u funkciji od 2000. godine zbog nedostatka protoka vode i upotrebe brane.

- Od 2000. godine ribnjak nije bio u funkciji zbog određenih tehničkih problema koji su se odnosili na protok vode i upotrebu brane, a u periodu od 2002. do 2005. godine od strane Gazdinstva izvedeni su svi potrebni radovi neophodni za redovno korišćenje ribnjaka i njegovu funkcionalnost - kažu iz ovog šumskog gazdinstva.

U ribnjaku koji se nalazi u Međurečju je svojevremeno uzgajana kalifornijska pastrmka koja je korišćena za potrebe restorana koji je bio predviđen za održavanje poslovnih sastanaka i u kome su pružane ugostiteljske usluge.

Lokacija u Međurečju na kojoj se nalazi restoran sa pratećim objektima nije imala karakter izletišta, niti je ceo kompleks bio predviđen za tu namenu.

- Počev od meseca avgusta 2010. godine do 20. avgusta 2012. godine, u zakupu objekta restorana „Kapija Golije“ u Međurečju i pratećih objekata hladnjača, pekara, ribnjak i gljivarnik bilo je Privredno društvo „Kapija Golije“ doo Međurečje - tvrde iz ovog šumskog gazdinstva i dodaju:

- Nakon ovog perioda bilo je nekoliko zainteresovanih lica za izdavanje u zakup navedenih objekata u Međurečju, ali bez konkretnih ponuda.

Video: Ubijane su tokom dužeg perioda, pucali su iz čamca: Masakr ptica kod ribnjaka Sutjeska

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • A. P

    1. maj 2022 | 22:50

    Kako ne razumete sve firme društvene u Srbiji su unistene da bih se preselo u privatno gazdovanje, pa i ovo takode.

  • DRagutin

    2. maj 2022 | 00:54

    Ajde da verujem da je taj Ivanjički ribnjak propao zbog nemanja protoka vode ali zašto je propao ribnjak Ečka kod Zrenjanina??? Jel možda zbog zakona koji štiti lopine? Nema jeda, uskoro će mnogi staviti katanac na svoje proizvodjačke firme jer nisu više isplative...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA