≫ 

Superheroj nije odoleo da gvirne: "Kutije za hrabrost" na svakom dečjem onkološkom odeljenju

"Nadamo se da ćemo na ovaj način bar malo olakšati njihove hrabre borbe"

  • 0
Dete deca karcinom rak obolela od raka bolesna deca leukemija lečenje Foto-ilustracija: Shutterstock

Nacionalna organizacija za retke bolesti (Nurdor) pokrenula je ove godine akciju "Kutija za hraborst".

Kako su u objavi istakli, reč je o posebnoj akciji, kojom su odlučili da obraduju mališane koji se bore sa malignim oboljenjima.

- Predstavljamo vam jednu posebnu akciju koju smo pokrenuli ove godine, a zove se "Kutija za hrabrost"!

Terapije malignih bolesti su često invazivne i iscrpljujuće. Kod dece svaka bol i neprijatnost izazivaju strah i nesigurnost. Međutim, svedoci smo svakog dana da su oni pravi neustrašivi Superheroji. Iako ne u potpunosti svesni zašto moraju da idu u bolnicu i da se svaki dan bore - njihova neustrašivost i veliko srce su ono što pobeđuje strah.

Zato smo, uz pomoć prijatelja i donatora, za svako odeljenje pedjatrijske hemato-onkologije u Srbiji obezbedili "Kutije za hrabrost" iz koje svako dete svaki put kada primi terapiju izvlači po jednu igračkicu za hrabrost. Zamislili smo to kao male, simbolične nagrade za naše velike heroje. One od kojih učimo šta je hrabrost.

Nadamo se da ćemo na ovaj način bar malo olakšati njihove hrabre borbe. A kako čujemo od osoblja sa odeljenja - kutije su veoma popularne među malim Superherojima, toliko da pokušavaju da provire i saznaju šta se to sve krije unutra.

Delimo sa vama, uz saglasnost roditelja, fotografiju jednog velikog Superheroja, ali i inspektora, koji je uspeo dobro da osmotri sadržaj kutije.

Hvala vam mali-veliki ljudi, što nas učite hrabrosti, ljubavi i radosti života. Niko to ne ume kao vi - stoji u objavi Nurdora.

Video: Superheroji donirali 3 miliona dinara organizaciji Nurdor

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA