≫ 

Oglasio se Aleksandar Karađorđević: Povlačenje mog sina Petra nije sprovedeno u skladu sa tradicijom i normama

"Кraljevska porodica Srbije će nastaviti da služi našem narodu predano, iskreno i verno, što je naša obaveza i dužnost“, izjavio je NJ.К.V. Prestolonaslednik Aleksandar.

  • 37
Kraljevska porodica Kraljevski dvor

Povodom saopštenja princa Petra Karađorđevića, o tome da je potpisao odluku o, kako je naveo, abdikaciji kojom se odriče svih prava prerogativa koja mu pripadaju po osnovu prvorodstva i da ih prenosi na sledećeg po starešinstvu rođenja, njegovom bratu kraljeviću Filipu, danas se oglasio i prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević.

Prenosimo ovo saopštenje:

Povodom najskorijih dešavanja u vezi nasledne linije Кraljevske porodice Srbije i povlačenja NJ.К.V. Princa Petra sa pozicije Princa Naslednika, NJ.К.V. Prestolonaslednik Aleksandar, kao starešina Кraljevske porodice, izdaje sledeće saopštenje:

„Povodom povlačenja mog najstarijeg sina Princa Petra iz linije nasleđivanja Кraljevske porodice, želim mu sve najbolje u budućnosti, dobro zdravlje i svu sreću. Cenim njegovu iskrenost u vezi teške odluke koju je doneo.

Ovo pitanje je prebrzo pokrenuto, u trenutku kada se, zbog ranije preuzetih obaveza, nalazim u inostranstvu. Nažalost, ovako ključan i važan postupak nije sproveden kako treba, u skladu sa tradicijom i normama Кraljevske porodice, kao i Porodičnim pravilnikom, napisanim u vreme Кraljevine, a koga svi članovi Кraljevske porodice treba da se pridržavaju. Ovaj događaj i prateća procedura se nisu odigrali u Кraljevskom Dvoru, u Srbiji, uz moje prisustvo i autoritet kao starešine porodice, uz blagoslov naše Svete Crkve i uz učešće Кrunskog saveta u procesu, nego se sve desilo u inostranstvu, bez valjanog razloga za obavljanje tako važne stvari daleko od naše otadžbine.

Кraljevska porodica Srbije će nastaviti da služi našem narodu predano, iskreno i verno, što je naša obaveza i dužnost“, izjavio je NJ.К.V. Prestolonaslednik Aleksandar.

Video: Izložba posvećena kralju Petru Prvom Karađorđeviću

(Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🔴🔵⚪

    30. april 2022 | 15:03

    Ne zanimate nas uopste! Uzivajte u inostranstvu a nas ostavite na miru, izrodi...

  • genije

    30. april 2022 | 15:01

    Sta glume ovi?

  • Stefan

    30. april 2022 | 15:16

    Kraljevska porodica? Dotični što se samoproglašava kraljem ni ne zna srpski, o čemu dalje da pričamo kada ne znaš jezik koji se govori u zemlji gde želiš da budeš kralj. Njega treba da bude sramota što se uopšte javlja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA