≫ 

Srbija završila isporuku 300.000 tona hrane zemljama Afrike

Humanitarni karakter i značaj ovih donacija Republike Srbije posebno je apostrofiran rastućim cenama hrane na međunarodnom tržištu i uvećanim globalnim rizicima od nestašica

  • 8
etiopija Foto: Pixabay/emocje

Isporukom 40.000 tona prehrambenih proizvoda Centralnoafričkoj Republici, u celini je realizovana prošlogodišnja inicijativa predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Vlade Srbije o pomoći u hrani prijateljskim državama i narodima afričkog kontintenta.

Kako se navodi u saopštenju, od januara do aprila ove godine, prehrambeni proizvodi kao što su testenine, so, ulje, šećer, u ukupnim količinama od više od 300.000 tona, isporučeni su u prijateljske države Zimbabve, Madagaskar, Esvatini, Uniju Komora, Lesoto, Centralnoafričku Republiku i Liban.

Humanitarni karakter i značaj ovih donacija Republike Srbije posebno je apostrofiran rastućim cenama hrane na međunarodnom tržištu i uvećanim globalnim rizicima od nestašica.

Pomoć u prehrambenim proizvodima - zajedno sa prethodno realizovanim donacijama vakcina prijateljima u Angoli, Keniji, Ugandi, Zimbabveu, Ekvatorijalnoj Gvineji, Namibiji, Tunisu, Libanu i Iranu - potvrđuju suštinsko opredeljenje Srbije da razvija sveobuhvatne odnose sa državama Afrike i Bliskog istoka na temelju ravnopravnosti, uzajamnog uvažavanja i prijateljske saradnje.

Ovim donacijama Srbija se još jednom afirmisala kao država koja vodi politiku mira, međunarodne solidarnosti, i principijelnog poštovanja međunarodnog prava, navadeno je u saopstenju.

Video: Moramo biti spremni da primimo najmanje 10.000 ljudi: Izbeglice iz Ukrajine već stigle u Srbiju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bravo

    30. april 2022 | 17:05

    Bravo Srbija!Bravo predsedniče! Ovo je pomoć ljudima i deci na koje su svi zaboravili u trci da se naoružaju što vise protiv Rusa koji nisu bili pretnja čovečanstvu da su samo Zapadnjaci ispoštovali sporazume koji su postojali iz Minska i da se NATO ne širi.Sada ti isti zaslužuju da ih snadje glad Afrike.

  • Goga

    30. april 2022 | 17:55

    Vidite, nemam ništa protiv toga ali dali presednik srbije zna koliko je gladnih usta u srbiji, ko će njima da da hranu, ma pojma on nema ko je gladan, on nije sigurno, ja nisam gladna, imam dovoljno da živim skromno ali masa dece a i njihovih roditelja su gladni,neka malo krene da obilazi domaćinstva po selima pa da vidi kako se živi teško.

  • Boki

    30. april 2022 | 17:15

    Nekasrbija isporuci hranu svojim gradjanima jer ta hrana i pripada njima a da se manemo mi tih crnih prijatelja africkih na dtetu nasih stomaka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA