≫ 

Velika sramota u gradu u Srbiji: Vozač snimljen kako parkira mešalicu i ispušta otpadnu vodu direktno u reku

Korisnici društvenih mreža uglavnom traže odgovornost kompanije, ali i nadležnih inspekcija za ovakvo ponašanje i zagađivanje životne sredine

  • 15
Mešalica za beton, zagađenje, reka Raška Printskrin:Twitter/@EkoStraza

Na društvenim mrežama pojavio se snimak na kojem se vidi kako se iz kamionske mešalice za beton, ispušta tečnost u reku, za koju se navodi da je Raška, prenosi Sandžak live.

Ispod snimka, objavljenog na društvenim mrežama, se u komentarima navodi da je snimak nastao u naselju Selakovac i da to nije izolovan slučaj.

- PH vrednost vode koja izađe nakon čišćenja miksera je blizu 14, što je ujedno i maksimum koji neka tečnost može imati. U dodiru sa prirodnim vodama izaziva uništavanje svega na šta naiđe. Ovo je nečuveno - navodi se u jednom od komentara.

Korisnici društvenih mreža uglavnom traže odgovornost kompanije, ali i nadležnih inspekcija za ovakvo ponašanje i zagađivanje životne sredine.

Navodi se da će lokalni mediji, posle praznika, pitati nadležne da li su ispitali ovaj, ali i nedavni snimak iz centra grada, kao i kakve su mere ili sankcije preduzeli protiv kompanija čiji su radnici nesavesno postupali.

Podsetimo, polovinom aprila pojavio se snimak radnika novopazarske kompanije koja izvodi radove na platou pored reke Raške. Na snimku se vidi kako radnik kompanije gura kolica 10 metara niz reku i prosipa šut i otpad ispod mosta, direktno u Rašku.

Video: Novi Pazar: Radnici koji uređuju plato na Trgu prosipaju otpad u reku Rašku

(Telegraf.rts)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA