≫ 

Zvaničnici Srbije čestitali Ramazanski bajram

- Uz najiskrenije želje da radost velikog praznika bude nadahnuće za složno delovanje na jačanju tolerancije i dalje snaženje skladnih međuverskih odnosa, Vama i svim vernicima Islamske zajednice od srca čestitam Ramazanski Bajram - poručio je predsednik Srbije

  • 2
Bajrakli džamija, Beograd, Ramazan, ramadan

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je Ramazanski Bajram Reisu-l-ulemi Islamske zajednice Srbije i glavnom muftiji i predsedniku mešihata Islamske zajednice u Srbiji, kao i svim vernicima islamske veroispovesti.

"Uz najiskrenije želje da radost velikog praznika bude nadahnuće za složno delovanje na jačanju tolerancije i dalje snaženje skladnih međuverskih odnosa, Vama i svim vernicima Islamske zajednice od srca čestitam Ramazanski Bajram", naveo je Vučić.

Čvrsto verujem, istakao je predsednik Srbije, da će Bajram biti plemeniti podsticaj da u duhu zajedništva i prijateljstva nastavimo složni rad na razvoju naše zemlje, svesni da jedino u istinskom zajedništvu možemo da budemo spremni za valjane odgovore pred izazovima savremenog sveta.

"U isto vreme, toplo Vam zahvaljujem što ste vašim delima, prožetim porukama večne i neprolazne Božje ljubavi, doprineli sveukupnom snaženju naše Republike Srbije, na dobrobit svih naših građana.

Uz tople želje za dobro zdravlje, blagostanje i sreću Vama i vašim porodicama, želim da praznične dane provedete u duhovnoj radosti i obilju svakog dobra! Bajram šerif mubarek olsun!", naveo je Vučić u čestitci.

Premijerka Brnabić: Vrednost praštanja i solidarnosti

Predsednica Vlade Ana Brnabić čestitala je danas Ramazanski bajram Reisu-l-ulemi Islamske zajednice Srbije i glavnom muftiji i predsedniku mešihata Islamske zajednice u Srbiji, kao i svim vernicima islamske veroispovesti.

"Ovaj veliki praznik je prilika da sve podseti na vrednosti praštanja i solidarnosti, brige za bližnje, koje su nam posebno potrebne u ovim vremenima punim izazova", navela je Brnabić.

Kako ističe, duhovne vrednosti inspirišu međuljudske odnose koje treba da čuvamo i negujemo, da se okupljamo u prijateljstvu i pošaljemo snažnu poruku da su lepota različitosti i dobri komšijski odnosi osnova svakog prosperitetnog društva.

"U ime Vlade Republike Srbije i svoje lično ime želim vam da predstojeći praznik provedete u zdravlju, miru i radosti, okruženi svojom porodicom i bližnjima", navodi se u čestitki premijerke Brnabić.

Stefanović: Neka praznik donese mudrost i snagu

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović uputio je povodom Ramazanskog Bajrama pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije islamske veroispovesti čestitku u kojoj se kaže:

„Povodom velikog islamskog praznika Ramazanskog Bajrama, svim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koji slave ovaj praznik upućujem iskrene čestitke. Ovaj veliki praznik je prilika da sve podseti na vrednosti solidarnosti i brige za bližnje, koje su nam posebno potrebne u ovim vremenima punih izazova.

Neka praznik donese mudrost i snagu u prevazilaženju svih iskušenja i podstakne sve na međusobno poštovanje, toleranciju i razumevanje. Želim vam da praznik provedete u miru, sreći i blagostanju sa svojim najmilijima. Bajram Šerif Mubarek Olsun!“

Ministar Stefanović je, takođe, uputio čestitke Reisu-l-ulemi Islamske zajednice Srbije Seadu efendiji Nasufoviću, predsedniku Vrhovnog Sabora Islamske Zajednice Srbije Muhamedu efendiji Jusufspahiću, muftiji beogradskom i glavnom vojnom imamu Vojske Srbije majoru Mustafi efendiji Jusufspahiću i svim vernicima Islamske zajednice Srbije.

„Povodom Ramazanskog Bajrama, Vama, svim verskim službenicima i svim vernicima Islamske zajednice Srbije u ime Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i u svoje lično ime upućujem srdačne čestitke, sa željom da praznik provedete u radosti, miru, porodičnom zajedništvu i blagostanju. Neka ovaj praznik donese toplinu u vaše domove i radost u vaša srca i da nas uvek podseća na mir, suživot i toleranciju. Bajram Šerif Mubarek Olsun!“

Ministarka pravde: Neka duhovne vrednosti velikog praznika ispune srca

Ministarka pravde Maja Popović čestitala je danas Ramazanski bajram reisu-l-ulemi Islamske zajednice Srbije Seadu Nusufoviću, glavnom muftiji mešihata Islamske zajednice u Srbiji Mevludu Dudiću, kao i svim vernicima islamske veroispovesti.

"Neka duhovne radosti velikog praznika ispune srca i nadahnu nas da činjenjem dobrih dela složno delamo za bolju budućnost naše države, radujući se zajedno svakom uspehu", piše u čestitki ministarke pravde.

"Iskreno želim da svaki pojedinac i porodica Bajram dočeka i provede u zdravlju i miru, sa svojim komšijama i svim ljudima dobre volje", navedeno je u čestitki, uz poruku "Bajram šerif Mubarek olsun".

Ministarka Kisić čestitala Ramazanski bajram

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić čestitala je reisu-l-ulemi Islamske zajednice Srbije Seadu Nasufoviću, predsedniku Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftiji dr Mevludu Dudiću i svim građanima muslimanske veroispovesti Ramazanski bajram.

"Želim da Ramazanski bajram donese ljubav, slogu, a pre svega blagostanje i radost u vaše domove. Neka i ovaj praznik bude nadahnuće da su tolerancija, međusobno razumevanje i saradnja, put ka daljem prosperitetu našeg društva", navela je Kisić u čestitki.

Ružić: Da ga provedete sa najbližima u miru i ljubavi

Prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić, čestitao je danas građanima islamske veroispovesti Ramazanski bajram.

"U ime Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i u svoje ime, čestitam svim građanima islamske veroispovesti Ramazanski bajram. Želim vam da ovaj praznik provedete sa najbližima u zdravlju, miru i ljubavi", poručio je Ružić.

Gojković: Od suštinske važnosti okrenuti se istinskim vrednostima

Potpredsednica Vlade i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković čestitala je danas Ramazanski bajram građanima Srbije muslimanske vere.

"Svim građanima Srbije muslimanske vere upućujem srdačne čestitke povodom Ramazanskog bajrama, u želji da praznične dane provedu u miru, ljubavi i blagostanju", navela je Gojković.

"Izazovna vremena poput današnjih podsećaju nas da je od suštinske važnosti okrenuti se istinskim vrednostima. Neka zato ovaj veliki praznik osnaži vrline solidarnosti, tolerancije, međusobnog razumevanja i poštovanja. Želim vam da Bajram provedete u zdravlju ispunjeni radošću, slogom i porodičnom srećom", navela je Gojković.

Vulin: Dobro zdravlje, sreća i prosperitet

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin čestitao je danas Ramazanski Bajram predsedniku Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftiji Mevludu ef. Dudiću, vrhovnom poglavaru Islamske zajednice Srbije reisu-l-ulemi Seadu ef. Nasufoviću i muftiji Islamske zajednice Srbije u Beogradu i glavnom vojnom imamu Vojske Srbije Mustafi ef. Jusufspahiću, kao i svim vernicima islamske veroispovesti.

"Vama i svim vernicima Islamske zajednice od srca čestitam Ramazanski Bajram, uz želje za svaki blagoslov i svako dobro od Boga. Vreme Ramazanskog posta, još jednom nas je podsetilo na neprolazne vrednosti zajedništva, prijateljstva i uzajamnog poštovanja i poverenja, a vaši običaji još jednom ukazali na značaj milosrđa i čovekoljublja", naveo je Vulin.

"Hvala vam što živeći u miru, slozi i ljubavi sa svojim komšijama i sugrađanima iznova i iznova pokazujete pravu suštinu Ramazanskog posta. Svim islamskim vernicima i Vama želim dobro zdravlje, porodičnu sreću i prosperitet, baš kao što iskreno želim da Ramazanski Bajram uvek proslavljate u radosti, u našoj voljenoj Srbiji, deleći tu radost najsvetijeg praznika Islama sa svojom komšijama i prijateljima. Bajram šerif Mubarek olsun", navodi se u čestitki ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina.

Mirović čestitao Ramazanski bajram

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uputio je danas čestitku predstavnicima Islamske zajednice u AP Vojvodini i Srbiji i svim građanima islamske veroispovesti povodom Ramazanskog bajrama.

"U ime Pokrajinske vlade i svoje lično ime svim vernicima upućujem čestitke sa željom da praznik dočekaju u dobrom zdravlju sa najbližima. Neka ovaj praznik donese radost u vaše domove, ispuni vaša srca i podseti na slogu, toleranciju i mir“, navodi se u Mirovićevoj čestitki.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA