≫ 

"Najdirektnije ugrožavanje života srpske dece": Oglasila se Kancelarija za KiM povodom napada na Srbe

Njihov jedini greh je bio što su bili na izletu i družili se kraj jezera, poručuju iz Kancelarije

  • 2
Kancelarija za KiM Kosovo  i Metohiju logo Foto: Vlada RS

Napad do koga je juče došlo na Gračaničkom jezeru, a u kom je u pravcu grupe srpskih mladića i devojaka ispaljeno više hitaca od strane dvojice Albanaca, predstavlja najdirektnije ugrožavanje života srpske dece. Njihov jedini greh je bio što su bili na izletu i družili se kraj jezera, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

- Tek pukom srećom niko od srpskih mladića i devojaka nije povređen, ali ovakve situacije prizivaju bolna sećanja na strašne zločine u prošlosti, u kojima su na Kosovu i Metohiji stradala srpska deca - navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Srbi u Gračanici s pravom su ogorčeni i uplašeni za bezbednost svoje dece i zato zahtevamo da se napad na njih tretira sa najvećom pažnjom.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju uporno upozorava na povećani broj etnički motivisanih napada prema Srbima u pokrajini i krajnje je vreme da se ovakva upozorenja shvate najozbiljnije.

One međunarodne organizacije čiji je mandat i odgovornost da Srbima na KiM garantuju bezbednost, ovaj napad, u čijem se središtu našla srpska omladina, moraju tretirati s najvećom pažnjom i on nipošto ne sme proći nekažnjeno.

Očuvanje mira i stabilnosti na KiM za zvanični Beograd je najveći prioritet, a krhka bezbednosna situacija na Kosovu i Metohiji mora biti očuvana, zato još jednom upozoravamo da Priština ne daje zamah albanskim ekstemistima koji bi da stvaraju haos na terenu, ubijaju decu i proteruju Srbe.

Nažalost, svedoci smo da se neodgovornim izjavama albanskih političara na čelu sa Aljbinom Kurtijem, Srbima svakodnevno crta meta na čelu i direktno ugrožava njihova bezbednost.

Video: Vučić se sastao se sa specijalnom predstavnicom genseka i šeficom misije UNMIK Karolinom Zijade

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    2. maj 2022 | 18:04

    SVE TO RADE VELIKOALBANCI POD OKRILJEM NATO OKUPATORA SRBIJE I BLAGOSLOV AMERIKE !!! SRBIJA JE KRIVA STO NEMA RUSKE I KINESKE BAZE SA ORUZJEM ZA ODVRACANJE DOK NATO IMA BAZU BONDSTIL U SRBIJI !!!!

  • Kosovka

    2. maj 2022 | 23:01

    I sta ste vi preduzeli i sta ce te preduzeti ili se samo svodi na osude i oglasavanje ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA