≫ 

Od danas ukinute sve antikovid mere za ulazak u Srbiju

Kovid ambulante, punktovi za testiranje na prisustvo virusa Covid-19 i punktovi za vakcinaciju nastavljaju da rade uobičajeno

  • 3
BATROVCI GRANICA GUZVA Foto: Tanjug/Nikola Anđić

Od danas prestaju da važe sve mere kontrole i ograničenja za ulazak Srbiju, u vezi sa zaraznom bolešću covid-19, kako za strane tako i za domaće državljane.

Od ponoći, državljani Srbije kao i strani državljani, pri ulasku u zemlju nisu u obavezi da imaju negativan PCR test, brzi antigenski test, dokaz o preležanoj bolesti niti potvrdu o vakcinaciji, bez obzira na to iz koje zemlje sveta dolaze u Srbiju.

Odluka o slobodnom ulasku građana Srbije i stranih državljana u zemlju doneta je na osnovu trenutne epidemiološke situacije u našoj zemlji i u skladu je sa odlukama većine zemalja Evrope i regiona. Nadležne institucije nastavljaju da prate razvoj epidemiološke situacije u Srbiji iz sata u sat i blagovremeno će obaveštavati javnost.

Ova odluka, kako je navedeno u saopštenju Vlade Srbije, ne znači da je pandemija korona virusa završena i da građani ne treba da vode računa o svom zdravlju.

Na snazi ostaje preporuka o nošenju maski u zatvorenom prostoru, dok je nošenje maski u zdravstvenim ustanovama obavezno.

Kovid ambulante, punktovi za testiranje na prisustvo virusa Covid-19 i punktovi za vakcinaciju nastavljaju da rade uobičajeno.

Video: Udovičić: Ukidanje mera opravdano, očekujemo mirno leto

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Iskreno

    3. maj 2022 | 09:48

    Za mere na granicama niko nije nista ni pitao niti bilo gde ko pita ali pitace uskoro sada je bitno budzet da se napuni pa onda ista pesma.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA