≫ 

Otkriveno gde je bila devojčica (16) za kojom se tragalo nedelju dana

Devojčicu je jutros na osnovu fotografije i po istoj garderobi u kojoj je poslednji put viđena, prepoznao policijski službenik

  • 31
nestanak, niš, nestala Marija Foto: PU Niš

Šesnaestogodišnja tinejdžerka iz aleksinačkog sela Prćilovica, koja je pronađena jutros nakon sedmodnevne potrage, skrivala se kod jednog Nišlije koji živi u blizini Otvorenog tržnog centra gde je poslednji put i viđena.

Policija još obavlja razgovora sa tinejdžerkom u prisustvu službenika Centra za socijalni rad i njene majke Ružice, kako bi se ustanovilo da li u ovom događaju ima elemenata krivičnog dela, ali kako saznajemo, za sada ništa ne ukazuje da je devojčica držana u Nišu mimo svoje volje.

- Ono što je do sada utvrđeno je da je bila sa jednim dečkom iz Niša. Još se utvrđuje da li su se znali od ranije ili ga je ona upoznala neposredno pre nestanka. Ona je dosta naivna za devojku njenog uzrasta i povodljiva tako da ne bi bilo nikakvo čudo da je krenula sa tim momkom a da su se tog dana i prvi put sreli. U svakom slučaju rad sa ovom porodicom će biti nastavljen a Centar za socijalni rad će odlučiti o merama koje će se preduzeti u interesu maloletnice s obzirom na ove okolnosti - navode naši izvori upoznati sa ovim slučajem.

Devojčica je jutros na osnovu fotografije i po istoj garderobi u kojoj je poslednji put viđena, prepoznao policijski službenik. Zatečena je u blizini niške Železničke stanice u ulici Dimitrija Tucovića, u kraju u kome je poslednji put i viđena, a gde živi i dečko kod koga se sklonila.

Ružica Stanković, majka nestale Marije, Marija Stanković, nestala sestra i brat Foto: D.K.

Tek se utvrđuju razlozi zbog kojih je maloletnica odlučila da pobegne od kuće ali, kako je navela njena bivša hraniteljka Gordica Savić, nakon povratka u matičnu porodicu, nestajala je i pre dva meseca.

Devojčicina sestra Jasmina kazala je da je porodica odahnula nakon vesti da je šesnaestogodišnja pronađena živa i zdrava.

- Jutros su nam javili policijski inspektori da je ona pronađena. Došli su u selo i rekli nam da je dobro i zdravo. Tražili su da mama pođe sa njima u Niš da bi bila sa njom dok sa njom razgovaraju. Ne znamo kod koga je bila sve vreme, to morate nju da pitate, ja neću da vas lažem - kazala je devojka.

Ističe da su mnogo brinuli jer o njoj nisu imali nikakvih vesti od 30. aprila kada je sa bratom Boškom otišla na niški Otvoreni tržni centar radi kupovine.

- Svi smo brinuli, mama najviše, ništa nismo znali. Ona se nije uopšte javljala, svašta nam je padalo na pamet. Nikakve stvari sa sobom nije ponela, ništa nije ukazivalo da će negde otići. I nas interesuje gde je bila sve ovo vreme - rekla je Jasmina.

Video: Majka i brat nestale Marije vape za pomoć u potrazi: Evo kada su je poslednji put videli

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nataša

    7. maj 2022 | 20:22

    Ona je dete, čemu takvi ogavni komentari? Uz to, jasno je da je nedovoljno promućurna i naivna, da je veoma lako prevariti je i da ne zna baš mnogo dokle može ići beščašće ljudi(vidimo po komentarima). Ona ima nesrećan život, to je jasno k'o dan,ne zna kud bi i šta bi, nema oslonca i razumnu osobu-a vi lupate o vrbopucu! Kakvi ste to ljudi?! Takvi bi sutra bez i trunke srama iskoristili ovo nesrećno biće koje, verovatno, samo čezne za normalnim životom kojeg je imala u tragovima.

  • Sju

    7. maj 2022 | 16:27

    Zalosno je sto hraniteljske porodice uzimaju decu samo zbog para,a trebalo bi da te porodice budu čvrste,jake,humane i dobro stojece da bi toj deci pruzili ljubav,lepo vaspitanje i sigurnost u odrastanju....

  • Ma bre

    7. maj 2022 | 16:39

    Važno je živa. Ostalo manje bitno. Tek je život pred njom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA