≫ 

Fotografije izgorele škole kod Priboja, nekada je važila za najlepšu

"Nadamo se da će počinioci ovog dela biti uhvaćeni i strogo kažnjeni jer mi u suprotnom nećemo imati miran san"

  • 0
Strmac, Priboj, škola, požar Foto: RINA

Meštani sela Strmac i dalje strahuju zbog požara koji je izbio u napuštenom objektu, nekadašnjoj najlepšoj školi u Srbiji. Kako sumnjaju, požar je podmetnut, a kažu i da su pre dva dana polupana stakla na prozorima pomoćnih objekata škole.

Kako se vidi na fotografijama, šteta je nakon velikog požara ogromna.

Kako se selo nalazi na granici sa Bosnom i Hercegovinom, na lokalizaciji vatre su učestvovali vatrogasci iz Rudog i Priboja. Meštani su noć proveli u strahu, plašeći se novih požara.

- Sumnjamo da je požar namerno podmetnut i da zgrada nije izgorela sama od sebe. Pre dva dana polupana su stakla na prozorima pomoćnih objekata škole. Nadamo se da će počinioci ovog dela biti uhvaćeni i strogo kažnjeni jer mi u suprotnom nećemo imati miran san - kažu za RINU meštani.

Nekada je ovu školu pohađalo oko 300 đaka, ali zbog malog broja novih učenika nije u funkciji duže od dve decenije. Predsednik opštine Priboj, Lazar Rvović, primio je danas delegaciju ovog sela i obećao puno angažovanje svih nadležnih organa u rasvetljavanju ovog slučaja.

- Sredstvima Opštine škola je pre dve godine prekrivena i zaštićena od daljeg propadanja, a sada će biti urađeno obnavljanje objekta, koja bi nakon toga mogla dobiti i novu namenu, poput Škole u prirodi za izvođenje rekreativne nastave, ne samo pribojskih školaraca - naglasio je Rvović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA