≫ 

Na mestu nekada najlepše prokupačke plaže leži deponija: Smetlište napravljeno uz reku, aktivisti snimili film

U filmu je akcenat stavljen na veliko smetlište u Prokuplju, ali su se akteri osvrnuli i uopšte na veliki broj malih deponija koje svakodnevno niču svuda na području Prokuplja

  • 0
deponija, Prokuplje Foto: Printskrin/YouTube/Црква Св. Прокопије

Sa željom da ukažu na problem neadekvatnog odlaganja otpada na području grada, Udruženje "Zaštitimo reku Toplicu" snimio je film o deponiji koja se nalazi nekoliko stotina metara od samog centra.

U petnaestominutnom filmu "Ekološka bomba u Prokuplju", učešće su uzeli društveni poslenici grada arheolog Julka Kuzmanović Cvetković i ekološki aktvista Boban Stojković ali i Zoran Grujović, kao i žitelji naselja uz samo deponiju Junuz Eminović i Marčelo Džamailović. U tehničkom delu kao snimatelji i montažeri svoj doprinos su dali Nenad Gizdavić, Đorđe Vulić i Dejan Lepojević, piše Prokuplje na dlanu.

U filmu je akcenat stavljen na veliko smetlište u Prokuplju, ali su se akteri osvrnuli i uopšte na veliki broj malih deponija koje svakodnevno niču svuda na području Prokuplja, a pre svega su upozorili na uticaj tih deponija na zagađenje reke Toplice.

- Film koga smo radili uz pomoć dobre volje i želje ljudi da promene našu stvarnost je svedočenje o deponiji koja se nalazi uz samu reku Toplicu i tako je nemilice zagađujemo i sećanje da je baš tu nekada bila najlepša prokupačka plaža - kazao je ekološki aktivista i predsednik udruženja "Zaštitimo reku Toplicu" Boban Stojković.

On se zahvalio svima koji su uzeli učešće na realizaciji ovog filma i izrazio nadu da će ovo doprineti razvoju ekološke svesti naših sugrađana ali i da zajedno utičemo na lokalne službe kako bi problem deponije bio rešen.

Film je objavljen na Jutjub-u.

Video: Počelo uklanjanje deponije u Velikom Mokrom Lugu: Uklonili smo više od 100 divljih smetlišta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA