UNICEF organizuje prikupljanje donacija za podršku deci iz Ukrajine na TMRWCONF

Braća Zamurović kreirali posebnu kolekciju NFT-jeva za UNICEF i pomoć deci iz Ukrajine

  • 0
UNICEF Foto: UNICEF

Na TOMORROW konferenciji, koja će biti održana od 13. do 15. maja u Belexpocentru u Beogradu, UNICEF će organizovati prikupljanje kripto donacija za podršku deci iz Ukrajine. Donacije će moći da se obave putem sajta, a svakom donatoru kao znak pažnje darujemo NFT koji su braća Zamurović kreirali baš za ovu priliku.

Ivan i Bojan Zamurović, poznati vodeći stock fotografi u svetu, za UNICEF-ovu kampanju su kreirali četiri videa. U skladu sa svojim umetničkim opusom, oni su kroz tri vrste cveća predstavili simbole LJUBAV, VERU i NADU. Svaki cvet je delom smešten u kristal (relacija na Ethereum logotipu). Kada se izvrši donacija, cveće izlazi iz kristala i počinje da diše i živi. Dodatno, podloga predstavlja planetu kao mrežu, a svaki cvet ima dve grančice masline koji se vezuje za UNICEF-ov znak. Svaki cvet ima pupoljak i veliki cvet što je asocijacija na majku i dete, noseće simbole UNICEF-ovog logotipa.

Prikupljene donacije iskoristiće se za obezbeđivanje spasonosne pomoći deci iz Ukrajine, kako u Ukrajini tako i u susednim zemljama u kojima deca i porodice nalaze utočište. UNICEF dostavlja medicinsku opremu i lekove, vodu za piće, higijenske pakete, humanitarnu finansijsku pomoć i pruža programe zaštite dece. Kako bi pomogao deci i porodicama koji iz Ukrajine dolaze u susedne zemlje, UNICEF zajedno sa partnerima postavlja "Plave tačke", bezbedne lokacije na kojima porodice dobijaju ključne informacije i na kojima se mogu identifikovati deca bez pratnje i deca koja su razdvojena od roditelja.

Pozdravljamo višestruke donacije pojedinaca – ukoliko više puta donirate, nakon svake transakcije dobijate jedan od tri NFT-ja. Ukoliko sakupite sva tri, kao znak zahvalnosti poslaćemo vam četvrti, koji predstavlja ŽIVOT za decu iz Ukrajine.

Prihod ostvaren od pojedinačnih donacija biće višestruko uvećan zahvaljujući velikodušnim donacijama kompanija koje su se priključile ovoj akciji: QuantoxTechnology, Decenter i Tenderly. Za svaki $1 (odnosno Ξ) koji prikupimo od pojedinaca, ove kompanije će obezbediti još $3 – što znači da svaka individualna donacija nosi sedam puta veću vrednost za decu iz Ukrajine.

Podršku inicijativi UNICEF-a za tehničku realizaciju ove kampanje pružili su kompanije Codetribe, NFTizer i ECD, kao i tmrwconf.

"Tomorrow konferencija" će okupiti vodeće svetske blokčejn kompanije i uticajne stručnjake koji će pokazati transformativnu i međusektorsku moć nekih od najvećih pokretača promena ne samo danas, već od nastanka interneta.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA