≫ 

Tri načina kako će škole nadoknaditi časove propuštene zbog dojava o bombi: Jedan je sažimanje gradiva

Ministar dodaje da je u nadležnosti direktora škole da odabere adekvatan način za nadoknadu, uz saglasnost školske uprave

  • 5
Škola, školsko dvorište, deca Foto: Tanjug/Hina/Admir Buljubašić

Kada je u pitanju nadoknada časova koji su propušteni zbog dojava o bombama, škole mogu koristiti različite modele za nadoknadu u zavisnosti od svojih kapaciteta, izjavio je ministar prosvete Branko Ružić.

To su onlajn nastava, sažimanje gradiva i dodatni časovi. Ministar dodaje da je u nadležnosti direktora škole da odabere adekvatan način za nadoknadu, uz saglasnost školske uprave.

- Neke škole su već, uz pomoć gugl učionice i drugih platformi, organizovale onlajn nastavu za časove koji su propušteni danas, dok su se neki učenici vratili u učionice nakon izvršenih bezbednosnih provera - rekao je Ružić.

Nakon dojava o podmetnutim bombama koje su putem elektronske pošte upućene danas na adrese velikog broja škola u Beogradu, ekipe kontradiverzionih ekipa MUP-a su na terenu i obavljaju preglede. Škole će blagovremeno obavestiti roditelje i učenike o načinu izvođenja nastave tokom sutrašnjeg dana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sssa

    16. maj 2022 | 16:52

    Bruka i sramota ko god da je poslao ovakve poruke.u pitanju su deca .

  • Danilo

    16. maj 2022 | 18:14

    Vi već razmišljate kako ćete nadoknaditi??? Ne razmišljate vi o deci već o bonusima i ličnim interesima... Deca ni kriva ni dužna ispaštaju...Sa posvećenim roditeljima i bratom Google-om mogu više naučiti nego od vas!!!

  • Dragana

    16. maj 2022 | 17:32

    Ne rizikujte nek se sve ispita pa tek onda vracajte decu u skolu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA