≫ 

Nekada najčistiji grad u bivšoj Jugoslaviji, sada pliva u smeću: Ljudi su rešili da se okupe i to promene

- Ovo je prilika da oživimo građanski aktivizam kako bi se povećala svest o važnosti uloge svakog pojedinca o celokupnom izgledu grada kao i to da se o životnoj sredini treba odnositi odgovorno i savesno - kaže inicijator akcije Marko Klačar

  • 1
Prijepolje, prolećna akcija čišćenja Foto: RINA

Grad koji je u bivšoj Jugoslaviji važio za najčistiji, sada je zbog nesavesnog ponašanja pojedinaca pun divljih deponija. Da bi gomile smeće bile uklonjene organizovana je akcija prolećnog čišćenja Prijepolja u kojoj su učešće uzeli mnogi pojedinci, ali i kolektivi i ustanove.

- Ovo je prilika da oživimo građanski aktivizam kako bi se povećala svest o važnosti uloge svakog pojedinca o celokupnom izgledu grada kao i to da se o životnoj sredini treba odnositi odgovorno i savesno - kaže inicijator akcije Marko Klačarza RINU.

Očišćene su četiri lokacije u okviru nedeljne akcije i to obala Lima u Šarampovu, spomen kompleks "4. Decembar", stadion “ORSI” i magistralni put u Gračanici. Sa četiri lokacije uklonjeno je oko 20 kubika šiblja i raznovrsnog otpada.

- Akciju je podržao veliki broj građana i kolektiva i to Policijska uprava Prijepolje, Matična biblioteka “Vuk Karadžić”, TOP-a, Odred izviđača, UG ”Jadivnik-oaza netaknute prirode”, Centra za socijalni rad Prijepolje, Travel POINT kao i učenici i profesori Ekonomsko-trgovinske škole, a učešće je uzela i opština Prijepolje sa JKP "Lim" - rekao je Marko.

Iz lokalne samouprave apelovano je na građane da više vode računa o životnoj sredini jer ovolika količina otpada i njeno neadekvatno skladištenje je upozorenje svima da je zdrava i čista okolina preduslov zdravog načina života.

Video: Odneli 50 džakova smeća iz Rasine: Došli iz Beograda da čiste reku a meštani nisu hteli

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA