≫ 

Pune bazene, zalivaju bašte, peru vozila i dvorišta: Apel u Novom Sadu zbog potrošnje vode, prete restrikcije

Tokom prethodnog vikenda zabeležena je povećana potrošnja naročito na sremskoj strani grada, tačnije na Popovici gde je već počelo punjenje bazena pijaćom vodom.

  • 10
Česma, voda, vrućina Foto: Tanjug/AP

Iako leto kalendarski još nije nastupilo, već je zabeležena povećana potrošnja pijaće vode. Zbog iznenadnih visokih temperatura, domaćinstva u prigradskim naseljima troše veće količine vode za zalivanje bašta, a zabeleženi su i slučajevi punjenja bazena. Tokom prethodne letnje sezone, JKP “Vodovod i kanalizacija” Novi Sad je u više navrata apelovalo na racionalnu potrošnju vode.

- Aktivnosti kao što su navodnjavanje poljoprivrednih površina, zalivanje zelenih površina, punjenje individualnih rezervoara, bunara i bazena, polivanje i hlađenje pločnika, terasa i dvorišta, pranje vozila, zloupotreba hidranata i slično, predstavljaju nenamensku i neracionalnu potrošnju vode za piće i sve navedeno za posledicu može imati povremeno nešto slabiji pritisak u rubnim delovima grada i na najvišim spratovima zgrada koje nemaju hidropak - navodi JKP Vodovod i kanalizacija.

Voda iz gradskog “Vodovoda” isključivo treba da se koristi za ishranu i sanitarne potrebe, upozoravaju iz JKP "Vodovod i kanalizacija".

Tokom prethodnog vikenda zabeležena je povećana potrošnja naročito na sremskoj strani grada, tačnije na Popovici gde je već počelo punjenje bazena pijaćom vodom.

Ukoliko se nastavi neracionalna potrošnja pijaće vode, biće prinuđeni, kako kažu, da uvedu restrikcije u vodosnabdevanju.

- Vodeni resurs nije neiscrpan i iz tog razloga je važno da pijaću vodu koristimo racionalno i namenski - poručuju iz "Vodovoda".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Саша

    18. maj 2022 | 10:27

    Коме бре апел? Овом глупом народу нема помоћи.Џабе апели,молбе,приче...

  • Make

    18. maj 2022 | 10:36

    Ne treba apelovati na Narod , svaka vlast prodaje izvore strancima ,nek se ljudi kupaju I piju dok Jos mogu .Uskoro cemo gledati Kako drugi piju nasu vodu a mi zedni.

  • Moji zemljaci

    18. maj 2022 | 10:51

    Napraviti na olucima otvore ima deo koji se ubaci otvoris I kisnica Ide u burad zatvoris kisnica Ide u kanalizaciju to nije skupo stalno sam mome bratu govorio da to uradi ne vredi dali je to zaostalost ili mu glupo dodje u nemackoj malte ne svaka kuca ili vikendica ima treba stedeti cvece I povrce sa kisnicom zalevati najbolje je.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA