≫ 

Ukrajinska deca pobegla u Srbiju od rata, a sad ih evakuišu zbog dojava o bombama: Na meti i škole u Vranju

Dojave o bombama stigle su na adrese tri osnovne škole u Vranju

  • 7
deca, škola, osamljenost ucionica, druženje, depresija dečja Foto: Shutterstock

Dojave o bombama u školi se nastavljaju, a danas su, nakon Niša, Rume, Inđije, Stare Pazove i Novog Sada pristigle i u tri osnovne škole u Vranju. Jednu od tih škola pohađaju i deca koja su izbegla zbog rata u Ukrajini.

Na udaru su se našle škole "Radoje Domanović", "Vuk Karadžić" i "Branko Radičević.

U Osnovnu školu "Radoje Domanović" stigla je anonimna dojava. Iz ustanove su evakuisani i zaposleni i deca. Snage policije su u okolini škole i ne dozvoljavaju prilaz, a kontradiverzione ekipe policije su u unutrašnjosti škole i utvrđuju tačnost pristiglih informacija.

Ono što tu školu izdvaja od drugih je što nju pohađaju i deca koja su izbegla iz Ukrajine, a nalaze se u jedinom prihvatilištu koje je u Srbiji postoji za njih.

- Čim su iz uprave škole zvali i javili da je stigla dojava o bombi, zaposleni Komesarijata za izbeglice i migracije odmah su otišli po decu i odveli ih u prihvatni centar, tako da je sve što se tiče njih u najboljem redu. Osim te škole, deca iz Ukrajine idu i u jednu srednju školu u Vranju - kažu za Telegraf.rs iz Komesarijata.

Dojava o postavljenoj bombi stigla je i u Osnovnu školu "Vuk Karadžić". Roditelji su odmah pozvani da odu po decu, a policijske ekipe izašle su na teren. Objekti su obezbeđeni, a deca i zaposleni evakuisani.

Iz Policijske uprave u Vranju, mejl sa dojavom o postavljenim bombama stigao je na adresu većeg broja škola u Vranju i na području grada. Kontradiverzione ekipe pretražuju sve te ustanove.

Tri ekipe Službe hitne medicinske pomoći Zdravstvenog centra Vranje sa kompletnom opremom neophodnom u ovakvim slučajevima pridružile su se patrolama PU Vranje i nalaze se na licu mesta u navedenim školama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hogar

    20. maj 2022 | 12:54

    A deca iz Luganska i Donbasa su jos uvek.pod vatrom ukrajinskih fasista oni nisu bitni....sramite se....poceli ste ko zapad dobro je rekao onaj italijan NA ZAPADU SADA IMA MANJE SLOBODE STAMPE NEGO U RUSIJA ZA VREME STALJINA

  • Срб

    20. maj 2022 | 13:05

    Па дојаве су управо ради очева нато фашиста те исте деце Нека иду на мирни запад а нас нека заобиђу у најширем кругу

  • Zika

    20. maj 2022 | 13:24

    Blago nama mi sve primamo, pa ce posle kad se namnoze i oni da potrazuju neka svoja prava, veca od samih Srba u Srbiji, neke svoje teritorije, otcepljenja...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA