≫ 

"Ustanem ujutru, treba da idem na faks, a vode nema": Nikola napravio sajt na kom beleži nestašicu vode

- Na svakih pet dana nemamo vodu po jedno 6-7 sati, uglavnom kada je radno vreme, i juče je nestala. Zvao sam "Vodovod" nekoliko puta, nikada nisu hteli da reše to u potpunosti - navodi student

  • 1
Vrućina, topao sunčan dan, rashlađivanje, voda za piće, cisterna Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Na svakih pet dana 20-godišnji student ne može da se spremi za fakultet zbog nestanka vode u delu kod Železničke u Nišu. Stalna isključenja su ga naterala da napravi sajt "Žedan grad" na kome meri koliko sati je njegov kraj bez vode, a time želi da ukaže na odgovornost nadležnih za rešavanje tog problema, kao i da poveća svest građana o tome gde ide njihov novac, pišu Južne vesti.

Studenta Nikolu pre odlaska na fakultet na nekoliko dana sačeka suva slavina, što mu otežava da se pripremi za jutarnju nastavu. Kaže da taj problem u Kajmakčalanskoj i okolnim ulicama postoji već duže vreme, a da nadležni ništa ne rade da ga trajno reše.

- Na svakih pet dana nemamo vodu po jedno 6-7 sati, uglavnom kada je radno vreme, i juče je nestala. Ja ustanem ujutru, treba da idem na fakultet i nema vode. Zvao sam "Vodovod" nekoliko puta, nikada nisu hteli da reše to u potpunosti - navodi student za Južne vesti.

Primedbe na nestanak vode stižu i od drugih građana koji stanuju u ulicama kod Železničke stanice, što je podstaklo 20-godišnjaka da napravi sajt "Žedan grad", na kome broji sate bez vode u svom kraju.

- Sajt je namenjen okolini oko Bubnja, jer nemam dovoljno resursa da pratim nedostatak snabdevanja u ostalim delovima grada. Cilj je povećanje odgovornosti nadležnih u rešavanju ovakvih problema, kao i povećanje svesti građana gde ide njihov novac - ističe Nikola.

Merenje je zvanično počeo 13. maja, a za nedelju dana bio je 13 sati bez vode. Ističe da su mu iz Javno komunalnog preduzeća Naissus rekli da se to dešava zbog kvara u susednoj ulici.

13.5.2022. - Kvar u ulici Vojvode Bojovića (bez vode 6 sati);

18.5.2022. - Kvar u ulici Vojvode Bojovića (bez vode 7 sati) - piše na njegovom sajtu.

Na sajtu tog preduzeća saopštavaju da je do 15 sati bilo u prekidu vodosnabdevanje u većini ulica u tom kraju, a zbog radova na novoj vodovodnoj mreži u Ulici Vojvode Putnika.

Sve dok "grad bude žedan", student kaže da će redovno brojati sate bez vode.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA