≫ 

Kad prelepa Brankica obuče kimono, protivnici odmah padaju: "Ne izlazim uopšte, momci me ne zanimaju"

Ova Lozničanka ima više titula prvaka države nego godina

  • 1

Kada uspešne ljude pitate za recept, oni će uvek da kažu da je to naporan rad. Sličan odgovor daje i Brankica Negovanović (19), karatistkinja KK Šampioni iz Banje Koviljače, ali bi se reklo da je ona, i pored neverovatne upornosti i rada, za ovaj sport jednostavno rođena.

Kad prelepa Brankica obuče kimono, njeni protivnici padaju. Tome u prilog već dovoljno govori i činjenica da ova srednjoškolka ima više titula prvaka države nego godina - čak 20.

Nedavno je proglašena i pobednicom Kupa Srbije u konkurenciji do 55 kilograma. Do te titule došla je na takmičenju koje je u Novom Bečeju okupilo kadete, juniore i seniore.

- U seniorski tim sam ušla sa 18 godina, u karateu sam od 2010. godine, a od 2014. godine sam u reprezentaciji Srbije - kaže nam Brankica na početku razgovora.

Pored 20 titula prvaka države, ona je i vice prvak Evrope u juniorskoj kategoriji, treća na Mediteranu i trostruki prvak Balkana. Na svetskoj rang listi Svetske karate federacije je 2021. zauzela prvo mesto. A na njenim slikama može se videti i kada je, još kao dete, osvajala istovremeno više medalja, pa tako na jednoj fotografiji iz 2014. jedva uspeva da drži četiri pehara u svojim malim ručicama.

Dok se sprema da uskoro krene evropske prvenstvo za seniore u Turskoj, Brankica nam priča kako izgleda biti najbolja karatistkinja u zemlji.

- Živim u karate porodici. Moja sestra je takođe reprezentativka Srbije, a otac mi je trener i drži karate klub. Karate je za mene više od sporta. Bez preterivanja mogu reći - karate je moj život - priča nam Brankica puna ljubavi prema ovom sportu.

Nije joj žao ni što se odrekla stvari u kojima njeni vršnjaci uživaju. Zato ne čudi da nema ni momka.

- Ne izlazim uopšte. To me ni ne zanima preterano. Svaki dan imam po dva treninga i non stop sam na pripremama sa reprezentacijom. Ako hoćete da uspete i ako imate zacrtan cilj, onda morate da podnesete i žrtve koje vas do tog cilja vode - mudro zaključuje ova lepa devojka.

Jedino što pored karatea nikad ne zapostavlja su obaveze u školi. Završava četvrti razred srednje škole i ima sve petice, zbog čega je i stipendista Ministarstva prosvete za nadarene učenike i studente.

- Karate je moja budućnost. Sanjam da na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu 2028. godine donesem zlato Srbiji i pevam himnu na zlatnom postolju - poručuje nam na kraju.

Uopšte ne sumnjamo da će tako vatrenom posvećenošću to i uspeti. A mi ćemo tada pevati i veseliti se zajedno sa njom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sken

    23. maj 2022 | 13:18

    Stvarno prelepa devojka!!! Puno srece u karijeri I u zivotu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA