≫ 

Anđin otac bio medicinski fenomen, ali mu je srce stalo: Zbog duga za struju morala da ode iz kuće sa mamom

Anđa je dobro dete, od malena naviklo da teško živi

  • 3
Anđa Veličković, Boban Veličković Foto: RINA

Bobana Veličkovića nazivali su medicinskim fenomenom, jer iako je imao 40 godina, njegovo srce imalo je 80 i radilo sa svega 18 odsto snage. I pored toga, trudio se da zaradi dinar za svoju ćerkicu Anđu, ali hrabro srce prestalo je da kuca prošle godine. Njegova kćerka i supruga ostale su same i našle se u jako teškoj situaciji.

- Svaki dinar smo davali za lekove koji su bili jako skupi, ali Bog je hteo da Anđi uzme oca onda kad joj je najpostrebniji. Krenula je u prvi razred, ali ne iz kuće u kojoj se rodila već smo morali da se preselimo kod mojih, pošto su u našem domu isekli struju. Dug je bio oko 40.000 dinara, plaćali smo kad smo mogli i koliko smo mogli, nismo imali dovoljno novca za sve, samo par meseci nakon smrti mog supruga ostali smo u mraku - kaže Lidija Veličković.

Ova napaćena žena naglašava da zbog bolesti muža i malog deteta nije mogla da se zaposli, radila je u nadnici i doprinosila koliko je mogla. Sada kad je njena devojčica krenula u školu i konačno stasala, mogla bi da se zaposli ukoliko bi posao u ovo teško vreme pronašla.

- Posle smrti supruga, preminula mi je sestra, a sada pre mesec dana i majka. Mnogo tuge i bola se sakupilo u meni, ali Anđa mi daje snagu jer kada nju vidim, shvatim da moram napred koliko god teško bilo. Ona je dobro dete, od malena navikla da se živi teško - zaključuje Lidija.

Video: Tužna sudbina Jane Mihajlović (10), devojčice zlatne kose iz Vranja: Ganula je celu Srbiju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Сандра

    24. maj 2022 | 10:35

    Жена не тражи помоћ,већ посао.Надам се да ће неко ово видети и запослити је.Сву срећу Вам желим.

  • Iva

    24. maj 2022 | 11:03

    Htela sam da napišem nešto, ali...... Isecite struju ovima koji godinama kradu...... Direktno sa bandere. Greju po 200 kvadrata. I EPs kaže, nemamo pravo nikom da uđemo u kuću i proverimo. Pa kad pročitam koliko jada i bede u Srbiji živi u mraku shvatim da mnogo toga treba da bude drugačije. Da se dozvole sve vrste provera što se tiče struje. Da se strujomer skine i skine magnet, a ima ih mnogo. Da radnici Epsa rade i druge stvari u okviru svog poslovanja, a ne samo da jadu i bedi iskljčujete struju.

  • Sladja

    24. maj 2022 | 12:16

    Napišite gde žive

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA