≫ 

Tri tinejdžerke u Srbiji nestale za vikend, dve maloletne: Roditelji premrli od straha, a ovo su njihove priče

U danu kada je pronađena poslednja od njih tri, obeležava se Međunarodni dan nestale dece; 13 porodica u Srbiji traga za najmilijima

  • 5
Nestale devojke, Banatsko Veliko Selo Foto: Privatna arhiva

Tri tinejdžerke u Srbiji nestale su za vikend. Poslednja pronađena danas, nakon pet dana. U subotu je objavljena vest o nestaloj 15-godišnjakinji iz Banatskog Velikog Sela, o kojoj se nije znalo od petka veče. Bila je sa društvom, ali kada su se rastali, ona nije došla kući.

Drugi nestanak usledio je u narednom danu. U subotu veče nestala je takođe 15-godišnjakinja iz Inđije. Nestala je oko 20.30 sati, a njena majka sumnjala je da je bila sa nekim momkom.

Treća tinejdžerka, o čijem je nestanku javnost saznala sinoć, zapravo je nestala u subotu. Otišla je od kuće navodeći da mora, a njena majka pretpostavila je da je posredi pretnja. Reč je o 18-godišnjakinji iz Vršca.

Maloletnice pronađene sutradan, 18-godišnjakinja za pet dana

Nestala maloletnica iz Banatskog Velikog Sela pronađena je već u subotu jutro. Kako je njen otac preneo reči deteta, "vratila se sva izgrebana i pocepana".

Marijana Ćeran Nestala 15-godišnjakinja iz Banatskog Velikog Sela / Foto: Privatna arhiva

- Ispričala nam je da su je dvojica muškaraca držala pod jednim drvetom celu noć. Jedan je bio stariji, drugi mlađi. Vukli su je po zemlji, udarali, deo odeće joj je pocepan. Nije zlostavljana, ali je povređena i istraumirana - rekao je ranije otac za Telegraf.

Iz policije u Kikindi ova informacija nije potvrđena.

- Utvrđuju se okolnosti slučaja. Najbitnije je da je devojčica sad na sigurnom - rekli su.

Lidija nestala amber alert policija, Inđija Nestala 15-godišnjakinja iz Inđije / Foto: Facebook/Seka Seka, Marko Jovanović

Nestala maloletnica iz Inđije pronađena je takođe dan nakon nestanka.

Javila se sama preko poruka, rekla je da dolazi kući uskoro - rekla nam je tada majka kratko i dodala da se nalazi ispred MUP-a.

Ona je prethodno izazila sumnju da je bila sa nekim momkom, dodajući da je putem Instagrama dobila dve uznemirujuće poruke.

- Imamo osnovanu sumnju da je bila nekim dečkom, javio se da je sa njom. Ja ga ne poznajem, javio se preko nekog Instagram profila koji nema fotografije, kao da je lažan. Strašno... Ona je bila nedostupna na mobilni telefon od momenta kada nas je on kontaktirao.

Samo je napisao: 'Ona je sa mnom, dobro je, javiće se' - rekla je majka Ana i plačući dodala: - U trenutku kada je izašla nisam bila kod kuće, znam da je na sebi imala bele pantalone. Rekla je da ide do centra Inđije da se prošeta i od tada je nema.

Jovana Jonaš Nestala tinejdžerka iz Vršca / Foto: Privatna arhiva

Nestala učenica završne godine srednje škole, koja je nestala u subotu u Vršcu, pronađena je danas u Kuli.

Kako je njena majka rekla u razgovoru za Telegraf.rs, jutros su se čule, nakon pet dana. Tinejdžerka je plačući u telefon ponavljala: "Dobro sam, ne znam gde sam".

Oko podneva je usledio poziv policije, kada su je obavestili da je pronađena kod momka, te da nije bila oteta.

Inače, danas je Međunarodni dan nestale dece. Tokom 2021. godine u Srbiji je prijavljen nestanak 1.287 maloletnih lica, a 13 porodica još uvek traga za svojim najvoljenijima.

Video: U Srbiji dnevno nestane bar jedna, tražimo više od 10.000: Danas je Međunarodni dan nestalih osoba

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ima leka za sve

    25. maj 2022 | 14:16

    Pojačan nadzor centra za socijalni rad, kazne, slanje u popravne ustanove, rešenja ima.

  • kobasica srbije

    25. maj 2022 | 15:37

    Deca bez mozga, porodice odavno uništene prava i slobode deteta, nepoštovanje starijih i roditelja dovode do ovakvih pojava, i naravno vrbopuc koji je ustvari u korenu svega.

  • XXXL

    25. maj 2022 | 17:08

    Zasvrbila ih. Vrbopuc.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA