≫ 

Dušan je spasao devojku koja je skočila sa mosta, danas mu se javila: Čuo sam kako je pljusnulo i video glavu

Kada sam izvukao devojku, nije mogla da priča. Pitao sam je samo da li je dobro i ona je kratko rekla da nije, priseća se Dušan

  • 18
Dušan Ilić, Novi Sad Foto: Marko Jovanović, Privatna arhiva

"Dobar dan, u petak 20. maja sam skočila sa mosta Duga. Da li možete da mi pomognete da pronađem dečka i devojku koji su me čamcem spasili? Ili bar da im se prenese da sam sigurna. Hvala puno!"

Ova potresna poruka mlade devojke pojavila se danas na jednoj Fejsbuk grupi. Zahvalna za drugu šansu, koju čak nije ni tražila, ova Novosađanka rešila je da nađe svog spasioca i kaže mu da je sada dobro.

U tome je uspela. Razumljivo, nije bila spremna da medijski bilo šta poruči, jer se i sama još oporavlja i tek treba da bije nove životne bitke.

Tragom njene priče došli smo i do Dušana Ilića (27), mladog pravnika koji radi kao konobar na splavu na Keju i koji je te noći bio njen anđeo čuvar.

Skroman mladić, o kome svi imaju samo reči hvale, opisao nam je šta se dogodilo u petak uveče.

- Bio sam u čamcu sa drugaricom. Čuo sam da je nešto pljusnulo i odjednom video glavu kako pluta. Odmah smo prišli čamcem i ubacili devojku u njega. Nije mogla da priča. Pitali smo je da li je dobro i samo nam je kratko rekla da nije - priseća se Dušan kobne večeri.

Dušan Ilić, Novi Sad Dušan Ilić, Foto: Privatna arhiva

Jedini strah koji je tada, kaže, osetio, bio je strah da će se ona opirati i da neće želeti da bude spašena. Ali, već iscrpljena i slomljena, devojka nije pružala otpor.

- Zbrinuli smo je i otišli. Danas me je pronašla i poslala mi poruku da se zahvali i izvini. Ja sam joj rekao da nema za šta da se izvinjava niti zahvaljuje, da je život jako lep i da mi je drago da sam jedan mlad život spasao - priča ovaj divni mladić.

Dušan je inače odmalena na Dunavu i svaki slobodan trenutak provodi na reci. Ranije nije imao ovakvih iskustava i nada se da ih više neće ni biti.

Inače radi kao konobar, jer posao u struci ne može da nađe.

Uz konstataciju da je poslodavcima bitno i kakav je neko čovek, poželeli smo Dušanu da i to pitanje uskoro reši, jer bi svako bio srećan da u svom timu ima upravo tako hrabrog i srčanog čoveka.

Video: Žena skočila s mosta na Zapadnoj Moravi: Radnici izvukli telo i spasili je u poslednjoj sekundi!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    26. maj 2022 | 15:42

    VELIKO BRAVO ZA GOSPODINA! NADAM SE DA ĆE NEKO BITAN U OVOJ DRŽAVI OVO PROČITATI I NAGRADITE GOSPODINA POSLOM U STRUCI!BAR TOLIKO MOGU NADAM SE!

  • BASA

    26. maj 2022 | 15:47

    Sve cestitke Dusane ! Jednom Human gest , uvek Human !

  • Nešo

    26. maj 2022 | 15:59

    Svaka čast legendo......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA