Patrijarh Porfirije posetio Vojnu akademiju: Obratio se kadetima i učenicima, na poklon dobio ikonu Bogorodice

Poglavar SPC obišao je i Paraklis pokrova Presvete Bogorodice i Spomen sobu

  • 5
Patrijarh Porfirije Vojna akademija Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane Srbije

Patrijarh srpski Porfirije posetio je danas Vojnu akademiju i obratio se kadetima akademije i Medicinskog fakulteta VMA, kao i učenicima Vojne gimnazije i Srednje stručne vojne škole.

Patrijarha je dočekao ministar odbrane Nebojša Stefanović, navedeno je u saopštenju Ministarstva odbrane.

Tokom posete Vojnoj akademiji, patrijarh Porfirije i ministar Stefanović, u čijoj pratnji su bili rektor Univerziteta odbrane general-potpukovnik Goran Radovanović i načelnik Vojne akademije pukovnik Srđan Blagojević, obišli su i Paraklis pokrova Presvete Bogorodice i Spomen sobu Vojne akademije.

Rukovodilac duborezačke sekcije Vojne akademije potpukovnik Dragan Todorov uručio je patrijarhu Porfiriju ikonu Presvete Bogorodice u duborezu i ikonu Svetog Georgija u duborezu ministru Stefanoviću.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pp

    26. maj 2022 | 19:05

    Prvo mi je bio mrzak kad sam video snimak na kom papi ljubi ruke, a onda sam se definitivno uverio da je podvaljen onog trenutka kad je dao autofekalnost tzv. Makedonskoj Crkvi ili Ohridskoj, kako god joj izmisljali, zaboravljajući otimanje srpskih svetinja, hapšenja sveštenika SPC, proganjanja i asimiliranja Srba u nekakvu makedonsku naciju...i onda staje na stranu Vaseljenskog patrijarha koji je dokazano američki čovek doveden tu da uništi pravoslavlje. Kao da su su nam Hočevara uvalili da nam bude patrijarh.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA