Tužne slike sa groblja u Kikindi posle nevremena: Jak vetar porušio nadgrobne spomenike, ploče pukle

Zaista sve deluje otužno

  • 0
Groblje sahrana

Foto: Shutterstock

Olujno nevreme donelo je mnogo problema Kikinđanima, pa nisu pošteđeni ni nadgrobni spomenici na Mokrinskom groblju. Kako je za Gradski online rekao Dušan Santrač, grob njegovog oca na olujno nevreme potpuno je ruiniralo. Kao što je i sam rekao, ima i tužnijih slika.

Načelnica Zoohigijene i groblja JP, Branka Živaljević, potvrdila je za Gradski online da je na ovom groblju oštećeno devet nadgrobnih spomenika.

- Olujni vetar je oborio nadgrobne ploče. Na pojedinim večnim kućama ploče su pukle i urušile se. Zaista sve deluje otužno, što potvrđuju i ove fotografije kojima je dokumentovana šteta. Koliko je meni poznato, ovakvih posledica na ovom groblju izazvanih jakim vetrom i kišom ranije nije bilo - rekla je Živaljević.

Prema podacima Meteorološke stanice u Kikindi, prethodne noći je na njihovom mernom mestu palo više od 28 litara kiše po kvadratnom metru.

Maksimalni udari vetra dostizali su nešto više od 25 metara u sekundi, odnosno, skoro 100 kilometara na čas. Vetar je lomio granje, obarao stabla, a to je bio slučaj i na ovom groblju.

Sa pojedinih kuća i pomoćnih objekata vetar je odneo crep, a dodatnu glavobolju su izazvala prokišnjavanja u pojedinim stambenim zgradama i ustanovama,

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA