Nestvarne fotografije nevremena u Gornjem Milanovcu: Kamera uhvatila munje

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao upozorenje na vremenske nepogode za područje istočne i južne Srbije

  • 5
Nevreme, Gornji Milanovac Foto: Facebook/Dejan Ilić

Jako nevreme zadesilo je našu zemlju rano jutros, a mnoge je probudila i grmljavina. Tako je bilo i u Gornjem Milanovcu, a jedan sugrađanin je uspeo da uhvati trenutak kada su sevnule munje i na svom Fejsbuk profilu objavio fotografije koje izgledaju gotovo nestvarno.

Ono što fotografije čini posebnim su oblaci gotovo ljubičastih nijansi kroz koje se probijaju blještave munje.

Podsetimo, za danas je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao upozorenje na vremenske nepogode za područje istočne i južne Srbije.

- Danas na području istočne i južne Srbije nestabilno, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, a lokalno su moguće i kratkotrajne vremenske nepogode: grad, jak vetar i intenzivniji pljuskovi - navodi se na sajtu RHMZ-a.

Nevreme, Gornji Milanovac Foto: Facebook/Dejan Ilić

RHMZ takođe upozorava da se u nedelju, u istočnoj Srbiji lokalno očekuje velika količina padavina od 20 do 40 mm, lokalno i oko 60 mm za 24 sata.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do subote, 4. juna, u nedelju umereno i potpuno oblačno i sveže, mestimično s kišom, u južnoj Srbiji i sa lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, a na istoku zemlje lokalno se očekuje velika količina padavina.

Video: Nevreme u Požegi: Pljušte grad i kiša, oprez na putevima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA