≫ 

Bolne slike porodice Ilić: Marka (14) stavljaju na pod jer ne može da sedi, a da ne padne, nema ni kolica

Teška priča porodice Ilić iz Jagnjila, humanitarka Tamara pokrenula akciju prikupljanja pomoći

  • 12
Jagnjilo, Vladičin Han Foto: Tamara Misirlić

Mlada humanitarka iz Vranja Tamara Misirlić javnosti je predstavila teške životne uslove porodice Ilić. Nastanjeni su u zabitom selu, toliko udaljenom da jedno dete osnovnoškolskog uzrasta ne pohađa nastavu redovno.

Živi sa godinu dana starijim bratom, za koga se po snazi ne bi reklo da je stariji. Naprotiv, bolestan je i u kolicima za decu.

Tu su i roditelji, nezaposleni, bolnih nogu, ali sa osmesima za svoju decu.

- Porodicu Ilić iz sela Jagnjilo čine otac Ljubiša, majka Nataša, sin Marko (14) i ćerka Milica (13). Mali Marko boluje od cerebralne paralize i epilepsije. 'Kao biljka je, ne može ni da govori', dodaju roditelji. Da sve bude još teže, Marko nema adekvatne uslove, nema svoj krevet, a nema ni kolica koja su mu potrebna. Kako nema ravnotežu, sedi na zemlji da ne bi pao i povredio se.

Bolestan otac Ljubiša nam se požalio da je škola njegovoj ćerki Milici udaljena 30 km, u Vladičinom Hanu, a često nema ni kako da ode. U kući bez kupatila, u jednoj sobici, od socijalne pomoći ovo četvoro ljudi bore se za opastanak - napisala je Tamara na svom Fejsbuk profilu dodajući račun za donacije - 200-3453980101008-90 Fondacija "Tamara Misirlić", svrha uplate: pomoć porodici Ilić.

U razgovoru za Telegraf.rs kazala nam je i da ju je prizor rasplakao, te da je porodica smeštena u malu kuću, sa tek dva kreveta. Imaju struju, vodu u dvorištu, kupatilo ne, uopšte.

- Meni je to javila jedna žena, ispričala mi je sve i poslala neke fotografije. Ja sam se stvarno uplašila, a tek uživo... Oni su bukvalno na vrhu tog sela. Baš su udaljeni od svega. Devojčici je škola udaljena 30 km, ni prodavnica im nije blizu.

Njihov otac je baš bolestan čovek, jedva hoda. Dečak sve vreme sedi na zemlji. Čim se spusti na krevet, on padne. Ne održava ravnotežu uopšte.

Imaju socijalnu pomoć, to su mi rekli.

Njihova je kuća, ali baš malena. Imaju jednu sobu i još jednu malu prostoriju. To je sve. U kući sve fali. Svi su u toj jednoj sobi. Ovo dete bolesno nema ni kolica kakva su mu potrebna, nego ona dečija, a on već ima 14 godina - kaže dodajući da otac ima više od 50 godina, dok je majka mlađa žena.

Humanitarka Tamara Misirlić Tamara Misirlić / Foto: Marko Jovanović

U vezi sa devojčicom, učenicom viših razreda osnovne škole, kaže da je u vrlo nezavidnoj situaciji.

- Nema ko da je vozi. Oni se snalaze tu u selu. Nekad i ne ide - kaže sa čujnim saosećanjem.

Video: Tužna sudbina Jane Mihajlović (10), devojčice zlatne kose iz Vranja: Ganula je celu Srbiju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 123

    1. jun 2022 | 21:04

    Država treba da im pomogne,i to ne žaleci novac poreznika,kad se daju tolike subvencije stranim investitorima,MORA SE POMOCI I OVIM LJUDIMA !!!

  • Aa

    1. jun 2022 | 21:00

    E živote, težak li si...Jad i beda. Pomozite ko može uplatom. Lepo bi bilo kad bi im Radna akcija sredila kuću

  • Tanja

    1. jun 2022 | 21:43

    Kad čovek pomisli da nema gore...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA