≫ 

Pronađena devojčica (5) u šumi kod Bogatića, niko nije primetio da je nema: "Bila je iscrpljena od pešačenja"

- Bila je nepovređena, osim što su vidljive male ogrebotine po rukicama, a u kosi i na garderobi je imala dosta čička i neke lepljive trave. Na nogicama je imala samo čarapice - rekli su u policiji

  • 7
devojčica ilustracija Foto: Unsplash/ Ilustracija

Prava drama odigrala se sinoć oko 19 časova u šumi u Crnoj Bari kod Bogatića, kada je D. Š, koji je izveo psa na trening, pronašao petogodišnju devojčicu, izgubljenu u šumi. Devojčica iz Salaša Crnobarskog pronađena je oko četiri kilometra od svoje kuće.

Dete je imalo neviđenu sreću i nije prenoćilo u šumi zahvaljujući D. Š. Pas je u jednom trenutku počeo da laje i maše repom, a D. Š. se šokirao kada je ugledao devojčicu. Ipak je ostao pribran i pažljivo joj prišao i poveo do svoje kuće gde su je umili i nahranili, pa je odmah pozvao policiju.

- Devojčica je bila iscrpljena od dugog pešačenja, ali nije bila uplakana. Bila je nepovređena, osim što su vidljive male ogrebotine po rukicama, a u kosi i na garderobi je imala dosta čička i neke lepljive trave. Na nogicama je imala samo čarapice - rekli su u policiji.

Devojčica je kod kuće bila sa majkom i sestrom koja je od nje starija dve godine i niko pouzdano nije mogao da kaže kada je i zašto devojčica otišla od kuće pošto niko nije primetio da je nema.

Navodno se sa sestrom igrala u dvorištu i u jednom trenutku krenula iza kuće da traži oca, pa odlutala daleko u nepoznatom pravcu. Do mesta gde je devojčica pronađena najkraći put je uz odbrambeni nasip izvan naseljenog mesta.

Socijalna služba: Treće lice da nadzire majku i dete

Socijalni radnici su dobro upućeni u situaciju u ovoj porodici kojoj su zbog bolesti majke u poslednje dve godine pružali podršku. Posle ovog incidenta koji se srećno završio oni su preduzeli strožije mere korektivnog nadzora koje će potrajati izvesno vreme, a najkraće pola godine.

- Pratiće se da li majka redovno uzima terapiju, a otac mora da obezbediti treće lice koje će povremeno nadzirati majku i dete. Socijalni radnici će češće nego ranije posećivati porodicu i pratiti kako se sprovode mere koje su naložene - saznaje Telegraf.rs.

Ukoliko se mere koje bi trebalo da osiguraju bezbednost i bezbrižno detinjstvo devojčica ne budu sprovodile moguće je one budu izmeštena iz porodice.

- To nikome nije cilj jer za decu je najbolje da odrastaju u prirodnom okruženju svoje porodice. Ovo je, međutim, jedna od onih teških životnih priča u kojoj jedan roditelj mora da radi da bi izdržavao porodicu, a drugi zbog narušenog zdravlja ne može u potpunosti da se posveti deci. Otac je brižan i posvećen porodici i sigurno će sve učiniti da porodica ostane na okupu i u tome treba da im pomognu i druge nadležne institucije, a ne samo Centar za socijalni rad - navodi naš izvor koji je upućen u ovaj slučaj.

Video: Šta treba da znamo kada neko nestane

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • panic

    2. jun 2022 | 00:25

    dosta sumnjivo pesacila 4km treba joj bar sat ipo ili dva a za to vreme niko nije primetio da je nema i plus u carapama ako je bila u dvoristu normalno u obuci da je bila ne u carapama mnogo sumnjivo treba dobro ispitati

  • Nina

    2. jun 2022 | 00:20

    Bogu hvala da je naišao taj mladić.

  • Una

    2. jun 2022 | 09:07

    Hvala Bogu, dve se dobro završilo. Umesto u hraniteljsku porodicu dete ostaviti tu gde jeste, a novac dati porodici da plati potrebnu pomoć. I svi će biti srećniji i zadovoljniji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA