Na Rajcu održan Festival zmajeva: Mališani uživali uz vitezove i naslađe vešticu i dvorsku ludu

Mališani predškolske ustanove "Kaja" iz Ljiga uživali su u predstavi koju su organizovale vaspitačice i iz prve ruke su saznali šta je to viteštvo, čojstvo i junaštvo od članova "Belih orlova" iz Valjeva

  • 0
Festival zmajeva, Rajac, Ljig FOTO: Vladimir Ivanović

Drugu godinu na Rajcu u organizaciji PU "Kaja" održan je Festival zmajeva.

Sadržaj je ove godine bio obogaćen dečijom predstavom koju su pripremile vaspitačice iz ljiške predškolske ustanove, a koja je izvedena na bini. Najmlađi su sa oduševljenjem pratili dinamična dešavanja u jednom kraljevstu uz salvu smeha.

Nakon toga, na poletištu za paraglajdere napravljeno je viteško selo u kom su predstavljene viteške veštine, oružja, oruđa, kostimi, stari zanati. Posebnu draž ovoj bajci dali su članovi udruženja "Beli orlovi" koji neguju ovu tradiciju.

Ljiški srednjoškolci predvođeni profesorkom hemije Jelenom Tošanić, najmlađe su upoznali sa čarima ove nauke a pomagali su i kao volonteri u organizaciji. Pored ljiške dece i njihovih roditelja, na padinama Rajca trčala su i uživala deca iz Lajkovca i Mionice tako da je vesela gužva na planini bila za više stotina dece, piše Ljig Info.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA