≫ 

Oglasilo se Dečije selo o nestanku devojčice: Vaspitači stupili u kontakt sa njom, evo šta se dogodilo te noći

Dečije selo je ustanova socijalne zaštite koja na svom zbrinjavanju ima decu bez roditeljskog staranja i otvorenog je tipa bez ograde, zida i kapije i rampe

  • 5
Jana Špoljar, dečje selo Foto: Facebook/Bendzamin Spoljar

Dečije selo u Sremskoj Kamenici, iz kojeg je nestala štićenica J.Š., oglasilo se i otkrilo za Telegraf šta se dogodilo u noći od kada tinejdžerke nema. 

- Maloletna J.Š. koja je na smeštaju nekoliko meseci u Ustanovi za decu i mlade Dečije selo "Dr Milorad Pavlović" iz Sremske Kamenice je samovoljno napustila ustanovu u noći 30.05. oko 21 sat. Dežurni vaspitači su stupili u kontakt sa njom telefonom a ceo slučaj je prijavljen policiji koja intenzivno traga za njom. Sa policijom svakodnevno razmenjujemo najnovije informacije do kojih dolazimo - kaže za Telegraf.rs Mirko Jankelić, direktor Dečijeg sela.

On napominje da je Dečije selo ustanova socijalne zaštite koja na svom zbrinjavanju ima decu bez roditeljskog staranja i otvorenog je tipa bez ograde, zida i kapije i rampe, što i jeste cilj da bi se deci omogućio manje restriktivan smeštaj po kućicama koje najviše odgovaraju porodičnom ambijentu.

- Poštovane su sve procedure i stručni postupci, a ceo slučaj prati i inspekcija socijalne zaštite - poručuje na kraju Jankelić.

Nestali su i Andrijana Mandić, Mejra Dikulić i Stefan Tadić. Sve tri devojčice imaju 13 godina i idu u sedmi razred osnovne škole.

- Jedino što se sigurno zna je da su deca zajedno. Oni su dobra deca, ne puše, ne piju, nisu nasilni. Devojčice su takođe i jako lepe. Andrijana je plavokosa i ima plave oči, Mejra je crnokosa, a Jana smeđa - priča izvor Telegrafa blizak deci.

Video: U Srbiji dnevno nestane bar jedna, tražimo više od 10.000: Danas je Međunarodni dan nestalih osoba

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mara

    2. jun 2022 | 13:07

    I ja bih da prokomentasirem al ne zelim javno posto se tu rade velike ne pravilnosti i odnosi bas nisu kako treba......ms ja sam bila u nekoj hraniteljskoj porodici mada je bolje da nisam ni bila jer uvek kad vidim bemiks bajs setim se kako sume tukli da bih naucila da vozim bemiks bajs sve pod patina tako i u sve vsrte satova da gledam isto pod batinama i uzinu sam nosila u skolu mast i leba i mlevena crvenu papriku.......eeeeeehhhhh niko nemo ze ko majka al ja sam nasla pravu majku mamu gretu❤❤❤❤🙂🙂🙂🙂🙂🥰🥰🥰🥰🥰😊😊😊😊😘😘😘😘uvek je tu za mene❤❤❤❤❤🥰🥰🥰🥰😘😘😘😘😘

  • Rada

    2. jun 2022 | 12:47

    "Poštovane su sve procedure" A gdje je procedura bezuslovne majcine ljubavi, ima li te procedure? Evo ti, jedi. Evo ti pij. Evo ti, obuci se i odjeni, da ti ne bude hladno. Aaaa to sto ti je hladno oko srca ... to se ne pika. To nije u proceduri

  • ја

    2. jun 2022 | 15:17

    Побегла деца од пакла дома.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA