≫ 

"Raška je odavno mrtva reka": Ribolovac krenuo na pecanje, zatekao prizor od kog je zanemeo

Na snimcima sa lica mesta vidi se mutna reka, ali i gomila ribe koja mrtva leži nasukana pored obale

  • 12

Kada je Šebek Milić iz Raške krenuo na pecanje 1. juna, nije ni slutio da će na reci zateći pravi užas. Naime, gomila mrtve ribe plutala je po površini, dok se delom nasukala na obalu. 

- Išao sam taj dan na pecanje, oko podneva i tamo naišao na mrtvu ribu. Ne pamtim da sam ovde video toliko uginule ribe - priča Šebek za Telegraf.rs.

Kako kaže, reka Raška, gde se desio ovaj, pretpostavlja se, ekocid, poznata je kao reka koja je veoma zagađena.

- Tu u blizini se nalazi i industrija. Godinama pričam i alarmiram nadležne da spasu reku, ali nema reakcije. Raška je odavno mrtva reka - dodaje on.

- Volim prirodu, hteo sam da se to spase, ali ne vredi, ovaj prizora me je totalno obeshrabrio - naveo je.

Inače, na snimcima koje nam je prosledio, vidi se mutna reka, ali i gomila ribe koja mrtva leži nasukana pored obale.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ovo je tuga

    4. jun 2022 | 07:12

    Kad bi svaki i svaka od sest miliona drzavljana Srbije danas zapitalo sebe kuda ide moje smece i otpad, hemikalije koje istresam u kanalizaciju, trula hrana, lekovi, siguran sam da bi ova zemlja postala mnogo lepse mesto za zivot. Ovako, nije samo da smo postali ruglo prljavstine i nekulture, nego i jezgro zaraze i toksicnosti koju ce naslediti niko drugi do nasa deca i unuci. Ta buducnost koja nas ceka bice bolesna i zatrovana nasim smecem.

  • Đorđe

    4. jun 2022 | 08:10

    Nema te reke i tog izvora koje mi srbi nećemo uništiti i zagaditi, smeće nam je na sve strane a otpad kao nacionalni brend!

  • Lord

    4. jun 2022 | 07:53

    Nama zaista nije potreban nikakav neprijatelj,toliko smo zli i neodgovorni,o zakonu i sudstvu da ne govorim.Pa lako je pronaci ko zagadjuje,samo treba pratiti trag,ali sve je to potplaceno,mito i korupcija cvetaju.Jadni smo!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA