≫ 

Rus od života u Srbiji pravi bajku: Preslatko jagnje misli da mu je Gleb mama, trči za njim i pati kad nije tu

Da bi ga naučio da se drži stada, Gleb je na kraju morao da primeni malo suroviju taktiku

  • 8

Verovatno će mnogi, umorni od stresne svakodnevice u Srbiji, sa skepsom dočekati vest da je upravo ovde moguće ostvariti najlepšu bajku. Srećom da postoje fotografije i snimci koji će takvu tvrdnju potkrepiti, jer se na reč danas sve manje veruje.

Rus Gleb Fils, koji se odrekao Londona, pa i rodne Rusije, i život nastavio u Srbiji, svakog dana objavljuje na društvenim mrežama toliko lepe snimke o životu ovde, da osim epitetom bajke, ne znamo kako bismo ih drugačije opisali.

A on tvrdi da je to do muzike:

- Otkad sam počeo da slušam klasičnu muziku tokom dana, osećam se kao da sam stvarno u filmu ili bajci - piše ispod možda najlepšeg snimka do sada.

Na njemu se vidi kako se preslatko malo jagnje odvaja od stada samo da bi bilo sa Glebom. Prati ga verno i uporno poput psa. Onda od Gleba dobije flašicu sa mlekom, ali čak i kad namiri stomačić, nastavlja da trči za svojim gazdom.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Gleb (@glebfeels)

Da bi ga naučio da se drži stada, Gleb je morao da primeni malo suroviju taktiku.

U jednom trenutku je otrčao i sakrio se iza drveta. Jagnjence je ponovo trčalo za njim, dokle god ga je imalo u vidokrugu. U jednom trenutku je zastalo, primetilo da Gleba više ne vidi, dozivalo ga svojim nežnim i umilnim glasom, ali uzalud.

Tada se okrenulo i nastavilo put nazad ka svom stadu.

Surovo, ali neophodno. Takav je život u prirodi. I tome nas mladi Rus Gleb uči stalno. Kao i to da volimo svoju zemlju i da se ponekad osvrnemo i na ono što je lepo, baš kao u bajci.

Za godinu dana koliko je ovde, Gleb je naučio srpski jezik, a stekao i armiju obožavalaca na Tik Toku i Instagramu gde redovno izveštava o anegdotama iz Srbije.

Pre Srbije živeo je u Londonu, a pre toga u Grčkoj. Ipak, ističe, nigde mu nije bilo kao ovde.

Srbima ima da poruči samo jedno:

- Da budu pozitivni više prema svojoj državi. Dosta Srba mi kaže da hoće da ode u Rusiju, ali tamo je mnogo lošije nego ovde. I u Moskvi i u Londonu je baš skupo, i klima nije dobra kao ovde. Ni hrana nije tako sveža. Paradjz ovde je mnogo lepši nego u Londonu i Moskvi - poručuje nam Gleb na kraju razgovora, ponosan na svoju baštu i svoj miran život u prirodi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deda Gaga

    7. jun 2022 | 11:11

    Život na selu je nešto najlepše, sa životinjama u prirodi tu nema laži nema prevare nema foliranja.

  • Sale71

    7. jun 2022 | 13:29

    Hvala ruski brate dobro nam dosao

  • Sale71

    7. jun 2022 | 13:35

    Inace su sve male zivotinje pitome idu kod vlasnika za vlasnikom pa I za nasim brstom Rusom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA