Čuvena crkva pod šatorom u Leskovcu posle 20 godina odlazi u istoriju: Viđena i po koja suza

- Ovde su stasale prve generacije, postale dobri ljudi, ali mora se, sve je propalo - priča i pokazuje na trulež glavni starešina Selim Alijević

  • 0

Demontiranje ogromnog šatora u naselju Slavka Zlatanovića u Leskovcu počelo je rano jutros. U šatoru se od 2001. godine nalazila protestanska Evanđeoska crkva, a bio je donacija Roma iz Francuske, navodi Jugmedia.

Ovu jedinstvenu crkvu pod šatorom, koja je dugo bila predmet interesovanja domaćih i stranih medija i simbol velikog romskog naselja na zapadu Leskovca, zameniće crkva od tvrdog materijala, ali je tokom demontiranja viđena i po koja suza.

- Ovde sam maltene odrastao - kaže momak dok polako skida jedan od podupirača.

Sa ništa manje emocija ne govori o Crkvi pod šatorom koja nestaje pred njegovim očima i pastor i glavni starešina više istih crkava u Srbiji Selim Alijević sa sedištem u Leskovcu.

- Dve decenije su prohujale. Ovde smo služili i po ciči zimi i na temperaturu od 50 stepeni. Ovde su stasale prve generacije, postale dobri ljudi, ali mora se, sve je propalo - priča i pokazuje na trulež.

Na mestu gde je bio šator trebalo bi da bude izgrađena prva romska crkva u Srbiji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA