≫ 

Nasred ulice postavili kontejner i gumu zbog šahte u Prokuplju: Stanari noćima budni, nebezbedno za vozače

Građani su tokom vikenda postavili gumu, potom je neko postavio kontejner, a nadležne službe su nakon toga reagovale tako što su postavile - saobraćajni znak

  • 0
Prokuplje, šaht u centru

Foto: Južne vesti/Ljubiša Mitić

Šahta na državnom putu Niš-Priština u Ulici 9. oktobar u Prokuplju duže od pola godine predstavlja veliki problem kako za vozače zbog bezbednosti, tako i za stanovnike tog dela Prokuplja jer se prolaskom vozila i teških kamiona stvara ogromna buka, naročito tokom noći, navode Južne vesti.

Kako mesecima niko ne rešava problem, građani su tokom vikenda postavili gumu, potom je neko postavio kontejner, a nadležne službe su nakon toga reagovale tako što su postavile - saobraćajni znak.

U Javnom komunalnom preduzeću Hammeum zaduženom za vodovodnu i kanalizacionu mrežu u Prokuplju, pojašnjavaju da je u planu da se šahta zameni do 8. juna.

- Znak je postavljen tokom vikenda kako bi se izbeglo njegovo dalje oštećenje i prozvodnja buke. Sam šaht-poklopac i armatura koja ga drži, trpi prelaz teških transportnih sredstava, usled čega je došlo do njegovog oštećenja. Na ovom potezu je rađena rekonstrukcija 12 šaht-poklopca u prvoj polovini 2021. godine - kažu u JKP Hammeum.

Noćna mora, noću nemoguće zaspati od buke

Kažu i da nema evidentiranih prijava građana oko tog problema unazad nekoliko meseci, dok građani tvrde da su više puta upozoravali na problem.

- Taj šaht je prava noćna mora za sve nas koji živimo u ovom delu grada jer je naročito noću nemoguće zaspati od buke koja se čuje kada prođu teška vozila. Više puta smo tražili da se to reši, postavljali su neku gumu ispod poklopca koja bi već posle nekoliko dana propala. Ljudi su na ivici strpljenja, ne spavamo noću, neko je tokom vikenda postavio automobilsku gumu, a posle i kontejner. Tek tada su se setili da reaguju i postave znak kako vozila ne bi prolazila u tom delu - kaže stanovnik Knez Mihajlove ulice.

Šahta se nalazi tačno na sredini kolovoza državnog puta, na raskrsnici Ulice 9. oktobar i Knez Mihajlove u samom centru grada, gde je velika frekvencija saobraćaja i nemoguće je izbeći kada se prolazi kolima ili kamionom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA