Vlada odobrila zapošljavanje 100 lekara i 200 diplomaca medicinske škole

To je značajan korak ka sprečavanju odlaska mladih lekara iz zemlje i istovremeno doprinosi daljem razvoju srpske medicine, saopšteno je posle sednice Vlade

  • 2
doktor ilustracija Foto: Unsplash/ Ilustracija

Vlada Srbije donela je danas Zaključak o saglasnosti da Ministarstvo zdravlja preduzme sve mere iz svoje nadležnosti s ciljem zapošljavanja najboljih 100 diplomaca medicinskih fakulteta u zdravstvenim ustanovama u zemlji.

To je značajan korak ka sprečavanju odlaska mladih lekara iz zemlje i istovremeno doprinosi daljem razvoju srpske medicine, saopšteno je posle sednice vlade.

Vlada navodi da na ovaj način podržava najuspešnije studente koji su svojim radom, znanjem i trudom postigli izuzetne naučne i akademske rezultate i omogućava im da nastave usavršavanje u oblastima medicine u okviru državnog sistema zdravstvene zaštite.

Istovetan Zaključak donet je i u cilju zapošljavanja najboljih 200 diplomaca srednjih medicinskih škola.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Persa

    10. jun 2022 | 10:37

    Ma pustite ih nek odu,da vide rad i disciplinu od nekih Evropskih zemalja.Naj gora je Loznicka opstina tu nesmes da ptas cistacicu nista a kamoli nadrdanu medecisku sestru ,do doktora nemozes doci ako nemas vezu .Za sta se placa zdrastveno osiguranje ako te salju kod privatnika tu vlada mito i korupcija velika ,mozeli neko da obavesti naseg Presednika da malo obidje taj kraj da zaustavi tu bahatost hvala unapred.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA