Lovac odstrelio steonu košutu u Deliblatskoj peščari: Dobio krivičnu prijavu

"Krivolovci su posebno na meti srpske policije"

  • 2
Košuta, Deliblatska peščara Foto: MUP

Četrdesetdvogodišnji muškarac iz Belegiša sumnjiči se za nezakonit lov u lovištu "Vojvodinašuma" u Deliblatskoj peščari.

Protiv njega će biti podneta krivična prijava, saopštio je MUP nakon akcije novoformirane Jedinice za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštite životne sredine, Policijske uprave u Pančevu, u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom u Smederevu.

Košuta, Deliblatska peščara Foto: MUP

On se tereti da je sinoć bez dozvole i za vreme lovostaja u lovištu u Deliblatskoj peščari odstrelio košutu koja je, kako se sumnja, bila u steonom stanju.

Policijski službenici oduzeli su od osumnjičenog odstreljenu divljač, dve puške sa termovizijskim nišanom, municiju, putničko vozilo i mobilni telefon.

- Izborićemo se sa krivolovom u Srbiji. Naša lovišta i naša divljač su naše bogatstvo i pripadaju svima. Država se po prvi put na ovako organizovan način bori protiv krivolova koji će biti iskorenjen. Šume i lovišta neće biti prostor na kome neko može bez ikakve dozvole i reda i u vreme lovostaja da vrši lov na našu divljač i da ugrožavanjem i narušavanjem prirode i nehumanim odnosom prema divljači, ostvaruje profit i zaradu. Jedinica za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštitu životne sredine pojačaće svoj rad i nadzor u svim mestima u Srbiji koja su predviđena za lov, a svako ko odstreli divljač mimo propisanih zakona i pravila i bez dozvole biće strogo kažnjen. Krivolovci su posebno na meti srpske policije - izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Skids

    10. jun 2022 | 11:39

    Da mu se sudi kao da je ubio čoveka jer kako je uopšte takav lik dobio dozvolu za oružje nema milosti za takve kao što je on maksimalne kazne zatvora i novčano po džepu da nadoknadi bar deset puta više od pričinjene štete

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA