Leskovački maturanti položili ispit humanosti: Prodajom kolača pomogli bolesnim sugrađanima

Lepa ideja je polako prerasta u tradiciju

  • 3
Leskovac, kolači, Printskrin: RTS

Maturanti na smeru poslastičarstvo Trgovinsko-ugostiteljske škole u Leskovcu danas su imali završni ispit. Istovremeno, položili su i ispit čovečnosti jer su svoje radove prodavali kako bi pomogli Todoru i Nemanji da odu u Tursku, na lečenje i operacije.

Za izučeni zanat ocene su možda raznolike. Za ispit humanosti, zrelosti i čovekoljublja poslastičari stasali u leskovačkoj Trgovinsko-ugostiteljskoj školi od profesora i sugrađana dobili su čiste petice. Svedoči velika posećenost humanitarnog bazara, prenosi RTS.

Građani Leskovca ocenjuju da ljudi treba da slede njihov primer i da bi ovakvi bazari trebalo češće da se održavaju.

Da se uz poslastice na bazaru nađu i slane đakonije, ali i voće, pobrinuli su se učenici nižih razreda i brojni donatori. Njihov doprinos ovoj humanoj priči.

Marija Stojanović, učenica, kaže da su se najviše prodavli minjoni, čokoladni mus, čiz kejk.

- Šta je do nas mi smo učinili, nadamo se da će se skupiti i druge tako škole pomoći i nadamo se da će ozdraviti - poručuje Jovan Kostadinović.

Tokom školovanja profesori su im otkrivali tajne poslastičarskog poziva. Ovo je potvrda da su ih i izveli na dobar put. S razlogom su ponosni.

- To je i bio naš cilj. Mi ih učimo ovde tri godine da postanu majstori svog zanata, a čas humanosti održimo na ovaj dan kada su svi proizvodi gotovi gde su oni položili završni ispit - naglašava profesorka poslastičarstva Gordana Milošević.

Direktorka Trgovinsko-ugostiteljske škole u Leskovcu Dragana Ivančević ocenjuje da mogu da budu ponosni na njihove radove i odluku i našu kompletnu da tako nešto urade i budu humani.

Lepa ideja polako prerasta u tradiciju. Ove godine Trgovinska-ugostiteljska škola i Leskovčani pomažu svojim bolesnim sugrađanima. Jednogodišnjem Todoru koji je već na lečenju u Turskoj i dvadeset godina starijem Nemanji kojem za put u tu zemlju treba više od šest miliona dinara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milena

    11. jun 2022 | 02:23

    Bravo ! To su pravi maturanti ! Buduci gradjani za ponos. Sramota me je sto zivim u Beogradu

  • bg se dave u votki od besa

    11. jun 2022 | 00:47

    "provincijalci" pomažu toliko o prestonici Srbijo, šta čekaš najurbaniji grad KG, od 180000 - samo 30000 živi na selu bg da bi bio "metropola" računa i lazarevačka sela u bg...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA