Bilo je gore nego 2014, jedva smo preživeli noć: Dramatične slike iz poplavljenih područja kod Čačka

Teška noć, ali još teže jutro je iza meštana. Voda je ušla u kuće i vikendice, poplavljeni su voćnjaci, odneti putevi i prilazi do domaćinstava

  • 6

Nakon poplave koja se u ranim jutarnjim satima dogodila u čačanskom selu Jančići, zatečeni meštani stoje na obalama reke Kamenice i sabiraju svu štetu koja je nastala za samo nekoliko trenutaka.

Ovakva poplava, prema njihovm rečima, ne pamti se ni 2014. godine.

- Teška noć, ali još teže jutro je iza meštana. Voda je ušla u kuće i vikendice, poplavljeni su voćnjaci, odneti putevi i prilazi do domaćinstava. Reka je još uvek nabujala, mutna i prljava sa sobom nosi drveće i građevinski materijal koji je pokupila svojim tokom. U selu je pričinjena ogromna materijalna šteta, ali najvažnije je da nije bilo ljudskih žrtava. Tek sada kada su padavine stale mogu se videti sve razmere ovih poplava - kaže za RINU meštanin Milija Savić.

Nevreme je ogromnu štetu pričinilo u selu Bogdanica koje se nalazi na teritoriji opštine Gornji Milanovac.

Vodena stihija odnela je dva mosta koji su potpuno uništeni.

- Od mostova nije ostalo ništa, ovo je nezapamćena katastrofa i čak gore nego 2014. godine. Niko nije očekivao ovakve poplave, voda je ušla u kuće a ljudi su bežali na spratove kako bi se spasili. Čitavu noć nije bilo sna - kaže Petar Petrović.

Video: Đetinja se izlila iz korita: Poplavljeno šetalište u Užicu

(Telegraf.rs/Rina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NikolaKBgd

    12. jun 2022 | 13:04

    Kao planinar koji je svake nedelje na drugom kraju ove nase lepe, al zapustene zemlje mogu vam samo reci da u te reke sta se ne baca, pune su shuta, bele tehnike, nadje se tu po ji i kauch. Tako da posle mestanima djavo kriv, a ti drzavo pomagaj... Sad ce neko reci to su investitori, pa od Jelasnice koja se crveni od izlomljene cigle i crepa do Nisa 30km i to uzbrdo loshim putem... Sume krce ilegalno, zemljiste klizi u vodotokove, uz sve gorepomento djubre, obicna kisa dovoljno...

  • Tamas

    12. jun 2022 | 12:29

    200 miliona evra dobijenih od EU je otišlo na šta?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA