≫ 

Protestni skup u Novom Sadu za očuvanje Sordoša, Dunavca i Kameničke ade: Hoće da spreče seču šume

Ovo nije prvi put da ekološki aktivisti protestuju zbog izgradnje novog mosta u produžetku Bulevara Evrope

  • 1
NOVISAD RIT PTICE Foto: Tanjug/Nenad Mihajlović

Protestni skup Novosađana zbog devastacije Šodroša, Dunavca i Kameničke ade zarad izgradnje novog mosta održan je danas u blizini kajakaškog kluba "Liman".

Kako su rekli ekološki aktivisti iz inicijativa OSNA-e, Ekostraže i "Dunavac Šodroš", samoorganizovali su se u odbrani Šodroša i seče višedecenijske šume, javlja portal 021.

- Od danas pa nadalje ljudi će se okupljati i stražariti u smenama kako bi sprečili seču šume na Dunavcu, Šodrošu i Kameničkoj adi. Smatramo da su radovi neuslovni i da nisu odobreni od strane nadležnih institucija Pokrajine, koje bi morale da zaštite ove prirodne vrednosti kao deo ekološkog koridora i ekološke mreže grada Novoga Sada - rekla je Vesna Galečić iz OSNA.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by @ns_kriticni_vozaci

Ovo nije prvi put da ekološki aktivisti protestuju zbog planova da se uništi priroda na Šodrošu zarad izgradnje novog mosta u produžetku Bulevara Evrope.

Most sa pristupnim saobraćajnicama i vijaduktom na Bulevaru Evrope koštaće 175.5 miliona evra. Most će graditi kineska kompanija CRBC (China Road and Bridge Corporation), a rok za završetak je 31 mesec.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gi

    13. jun 2022 | 08:50

    Haha koja su komedija a do sad nisu ni znali gde se to nalazi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA