≫ 

Sveštenik Siniša je jedan od najhumanijih ljudi u Srbiji: Nahranio stotine gladnih, vole ga gde god da ode

Zbog svojih dobrih dela sveštenik Siniša Nikitović poznat je u čitavoj Srbiji i omiljeni je sveštenik gde god da je radio

  • 1
sveštenik, nagrada Foto: RINA/Privatna arhiva

Retki su oni koji nisu čuli za ime sveštenika Siniše Nikitovića. Ovaj nadaleko poznati humanitarac službujući u Guči i Prilikama i sada kao službenik niške Eparhije i kordinator Verskog Dobrotvornog Starateljstva Eparhije niške "Dobri Samarjanin" u prethodnim godinama nahranio je na stotine gladnih i uz pomoć svoje viber grupe obezbedio krov nad glavom i vratio osmeh na lice.

Njegova doba dela svakako nisu ostala neprimećana, pa je povodom dana opštine Lučani dobio i prestižno priznanje 10. jun.

- Ne možemo i nećemo da zabaoravimo sva njegova dobročinstva koja je činio neposredno i preko tada već viber grupe "Dobri Samarjanin" koju je osnovao i sa svojim članovima i prijateljima materijalno i duhovno pomogao deci iz opštine Lučani i nekoliko stotina porodica, javnih ustanova u celoj Srbiji. Zato je dodela ovog priznanja samo mali znak zahvalnosi za sve ono što je uradio - rekao je za RINU Milivoje Dolović predsednik opštine Lučani.

sveštenik, nagrada Foto: RINA/Privatna arhiva

Njegovu i humanost njegovih mnogih saradnika nije zaustavila ni epidemija korona virusa, a baš tada su radili još više. Posetili su i donirali pakete za preko 200 porodica i preko 3 tone namirnica je prikupljeno i predato ugroženima na jugu naše zemlje. Potpuno su izgrađene dve kuće za Kulaševiće i Aničiće, a za porodicu Stefanović iz Medveđe obezbeđen je materijal za fasadu kuće u vrednosti preko 300.000 dinara.

Zbog svojih dobrih dela sveštenik Siniša Nikitović poznat je u čitavoj Srbiji i omiljeni je sveštenik gde god da je radio, a za svoja humanost Siniša je osim sada u Lučanima dobio i nagradu opštine Ivanjica.

Video: Siniša je sveštenik velikog srca: Napravio je kuće za ugrožene, nahranio ih i obukao

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža zemunac

    13. jun 2022 | 09:02

    Bravo. Živ bio Siniša i Bog te čuvao na mnogaja ljeta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA