• 2
 ≫ 

Pokrenuta kontrola institucija zbog sumnje da su devojčicu iz Novog Sada seksualno zlostavljali otac i deda

 ≫ 

Navodno su majka i baka po majci, od februara prošle godine, počele da primećuju drastične promene u ponašanju nakon povratka od oca

 • 2
Tuga, usamljenost, depresija, dete, deca, dečak, devojčica

Foto: Pixabay

Zaštitnik građana je po sopstvenoj inicijativi, a na osnovu medijskih informacija o postojanju sumnje da su trogodišnju devojčicu iz Novog Sada seksualno zlostavljali otac i deda, pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Centra za socijalni rad grada Novog Sada i Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.

Zaštitnik građana je od Centra za socijalni rad zatražio da ga obavesti o preduzetim aktivnostima i merama iz njegove nadležnosti povodom pomenutog slučaja najkasnije u roku od 15 dana, a od pokrajinskog sekretarijata zatražio da izvrši stručni nadzor nad radom CSR Novi Sad povodom postupanja organa starateljstva u konkretnom slučaju i o rezultatima nadzora obavesti Zaštitnika građana najkasnije u roku od 15 dana od prijema dopisa.

Podsetimo, trogodišnju devojčicu iz Novog Sada navodno su brutalno seksualno zlostavljali otac i deda, a advokat Ivana Kropf, rekla je za TV Pink da su majka i baka po majci, od februara prošle godine, počele da primećuju da kada se dete vrati od oca, ima drastične promene u ponašanju.

- Promene su se ogledale u tome da je po povratku od oca dete sedelo na krevetu, katatonično se klimalo napred nazad, nije želelo ni sa kim da razgovara, vrištalo je i plakalo, nije dozvolila da je niko dodirne i opsesivno je prala ruke – rekla je Kropf i dodala da je devojčica ponavljala da su "tata i deda prljavi, da su igračke prljave, pa i ona".

Video: Nakon što je pušten na slobodu: Ispovest roditelja devojčice koju je obljubio kućni prijatelj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Mila

  14. jun 2022 | 14:14

  Kontrola svih i svega. Otkazi i zatvor za monstrume. Samo drzava može da zastiti decu.

  18
  1

  Podelite komentar

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok