Grabljivica je ispala iz gnezda, njen pogled stezao je srce: Paulina iz Pećinaca spasla je vetrušku

Ptica je imala sreće da je nije pronašao pas

  • 1
Vetruška Foto: Paulina Shahar

Paulina iz Prhova kod Pećinaca zatekla je u svom dvorištu veoma tužan prizor - mlada vetruška ispala je iz gnezda i bespomoćno otvarala kljun.

Ova ptica grabljivica, vrsta sokola, obitava i u urbanim sredinama, na krovovima zgrada, ne gradi svoja, već preotima gnezda drugim pticama.

- Vetruška ispala iz gnezda juče, gnezdo je visoko i nemam način da je vratim. Zvala sam društvo za zaštitu ptica, dali su mi savet šta da uradim i ispoštovala sam (podići u gajbici što više na drvo i roditelji će je hraniti), ali nije pomoglo. Roditelji je ne hrane, ona je ponovo ispala i jutros sam je našla na ulazu u moju kuću, srećom pre pasa - napisala je Paulina u jednoj objavi na fejsbuku.

Srećom, rešenje je našla - ptica je zbrinuta.

- Vetruška je smeštena danas kod Fondacije za zaštitu ptica grabljivica, oni će je othraniti, prstenovati i vratiti u prirodu kada odraste - ispričala je Paulina za Telegraf.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Irena

    16. jun 2022 | 23:21

    Moja mama je prošle godine spasila 4.Došli su iz te organizacije i odveli ih dalje na čuvanje.Dva dana i dve noći ih je čuvala i hranila.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA