Dramatične slike 2 dana posle nevremena iz poplavljenih područja: Meštani zlatiborskog sela odsečeni od sveta

- Neko ko se tu zatekne prvi put, pomislio bi da je oduvek bilo rečno korito. Voda je nosila sve pred sobom i na toj deonici ništa nije ostalo - kaže meštanin Semegnjeva

  • 0
Nevreme, Semegnjevo, Zlatibor

Foto: RINA

Dva dana nakon nezapamćenog nevremena i dalje stižu dramatične slike iz poplavljenih područja. Selo Semegnjevo na Zlatiboru i nekoliko stotina njegovih meštana su potpuno odsečeni od sveta, jer je put koji vodi do njihovih kuća pretrpeo katastrofalna oštećenja i od momenta kad se nevreme silovito sručilo, više nije u funkciji.

- Ni najstariji meštani ne pamte da je voda nekad ranije nanela baš ovoliku štetu putnoj infratsrukturi. Preko 700 metara puta je potpuno uništeno, čak toliko da ništa ni ne nagoveštava da su tuda nekada prolazila vozila. Neko ko se tu zatekne prvi put, pomislio bi da je oduvek bilo rečno korito. Voda je nosila sve pred sobom i na toj deonici ništa nije ostalo - kaže za RINU Luka Crepuljarević iz sela Semegnjevo.

Osim ovih 700 metara puta koji su potpuno odneti, još preko tri kilometra je takođe oštećeno i u jako lošem stanju i zahteva hitnu sanaciju kako bi žitelji Semegnjeva mogli normaln da funkcionišu.

- Situacija je veoma teška jer u selu živi dosta starijih ljudi, tako da ne smem ni da pomislim šta bi bilo kad bi nekom od njih, ne daj Bože, bila potrebna medicinska pomoć. Postoji alternativni put kojim se može stići do Zlatibora, ali je on takođe u jako lošem stanju. Samo terenski automobili mogu tuda da prođu, pa to dodatno otežava stanje - dodaje Luka.

Voda koja se izlila u ovom zlatiborskom selu nije pričinila štetu na stambenim objektima i porodičnim domaćinstvima, ali su poplavljene pojedine vikendice na tom području.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA