Meksikanac u Kikindi ne žali marijače i tekilu, hoće ovde da ostane: Želim da se oženim, kupim kuću na selu

* Alberto bi voleo da na severu Srbije osnuje porodicu * Kaže da radi onaljn za jednu meksičku firmu

  • 0
Meksikanac, Kikinda Foto: Amiradio.rs

Meksikanac Alberto Maksimino Uvalje De La Garsa (36), oduševljen je Kikindom, želi da u njoj osnuje porodicu i uživa u ukusima omiljenog bureka, ćevapa, slanine i karađorđeve šnicle.

Jorgovane, tambure i šljivovicu, Alberto više nikada ne bi menjao za kaktuse, marijače i tekilu. U Kikindi je nepuna dva meseca, a nepregledna banatska ravnica već mu je u srcu ostavila dubok pečat, piše Amiradio.rs.

– Imam prijatelja u Kikindi, a grad sam ranije znao samo kao mirno, malo mesto. Međutim, više je od toga. Mogu da kažem da sam se zaljubio u vaš grad, u koji sam došao aprila. Radim putem interneta za jednu meksičku firmu, isti posao imao sam i u Meksiku. Pre osam godina posetio sam Beograd i Pančevo, a kada sam došao u Kikindi, srce mi je ostalo ovde. Voleo bih, ako sredim sve papire, da ovde živim zauvek - priča Alberto, koji dolazi iz grada Rejnosa Tamaulipas.

Ovaj Meksikanac čvrsto je odlučio da u gradu džinovskih ludaja i sova ušara, pusti korenje, oženi se i svije porodično gnezdo.

Nisam oženjen, nemam decu. Voleo bih da se oženim, ako nađem devojku i zaljubimo se. Planiram da kupim neku kuću, na selu, možda - navodi naš sagovornik vedrog duha, kojeg su dobroćudni Banaćani oduševili.

- Ljudi su prijateljski raspoloženi i mnogo ljubazni. Za život ne treba mnogo novca, nije previše skupo, kao u Meksiku. Život je usporen, opušten, klima mi odgovara, a hrana mi se posebno sviđa - kaže, dok masti brke pečenom slaninom i pljeskavicom.

Meksikanac, Kikinda Foto: Amiradio.rs

Volim da jedem ćevape, pljeskavicu, karađorđevu šniclu, riblju čorbu, gulaš, burek sa krompirom, mesom, sirom i šampinjonima - nabraja na srpskom i nastavlja na engleskom: - Meksička hrana je nešto potpuno drugačije, ne mogu svi da je jedu. Puno je začinjena, previše je masna.

U Kikindi mi za doručak najviše prijaju jaja sa slaninom uz paradajz, kupus i krastavce - priča ovaj gurman.

Kikinda je oduvek poznata kao multinacionalna sredina koja neguje miroljubivu koegzistenciju. Pored Srba kao većinskog stanovništva, naseljavaju je Mađari, Romi, Hrvati, Makedonci, Rumuni, Nemci, Crnogorci, Rusi, Bugari, Ukrajinci, ali nikada se do sada nije dogodilo da u njoj živi jedan Meksikanac.

Ukoliko Alberto uspe u svojoj nameri, Kikinđani bi mogli u svoj etnički sastav stanovništva da dodaju još jednu stavku: nacionalna pripadnost - Meksikanac.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA