≫ 

Profesorka iz Beograda je najbolji nastavnik ex Jugoslavije: Organizovala koncert za teško obolelu učenicu

Profesorka Filipović je mentor etno grupe "Pletisanke", a učenice u pojedinačnoj konkurenciji svake godine osvajaju prva mesta na Republičkom takmičenju u pevanju tradicionalnih pesama

  • 1
Škola, učionica, razred, đaci, učiteljica Foto ilustracija: Shutterstock

Snežana Filipović, profesorka muzičke kulture Prve beogradske gimnazije dobila je priznanje "Najbolji nastavnik bivše Jugoslavije" na regionalnoj konferenciji nastavnika iz država sa prostora bivše Jugoslavije, koja je održana Sarajevu, pod sloganom "Svijet obrazovanja briše granice".

Nagrada se dodeljuje po ugledu na titulu Global Teasher Prize, najveće globalne nastavničke nagrade.

- Ovo za mene znači mnogo. Prva asocijacija kada sam se upoznala sa Asocijacijom najboljih nastavnika ex YU je bila pesma Mike Antića ''Imena''. Odjednom sam se našla među svojima, među onima koji su isti i potražili smo se, a i pronašli. Sada možemo da zajedničkim snagama činimo ovaj svet lepšim i svako na svoj način pokušava da da doprinos - rekla je za Tanjug profesorka Snežana Filipović.

Ona je ukazala da je konferencija ugostitila više od 200 nastavnika iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Hrvatske, Crne Gore i Slovenije.

- Trećeg dana konferencije proglašena je 4. generacija Najboljih nastavnika, nas 27 smo odabrani strogim kriterijumima između više od dvesta prijavljenih vaspitača, učitelja, nastavnika, profesora i stručnih saradnika iz šest država sa prostora bivše Juge - rekla je Filipović.

Prema njenim rečima, Asocijacija najboljih nastavnika ex YU je neprofitabilni projekat obrazovnih lidera sa prostora bivše Jugoslavije koji za cilj ima da umreži nastavnike entuzijaste (vaspitače, učitelje, nastavnike, profesore, strune saradnike), a po prvi put i direktore.

Asocijacija najboljih nastavnika bivše Jugoslavije, kako je navela, nije samo obrazovna mreža nastavnika i direktora, već je čuvar mira u regionu jer ruši stereotipove koji su nastali u poslednjih 27 godina.

Profesorka Filipović je mentor etno grupe "Pletisanke", a učenice u pojedinačnoj konkurenciji svake godine osvajaju prva mesta na Republičkom takmičenju u pevanju tradicionalnih pesama.

Organizovala je humanitarni novogodišnji koncert "Prva ima talenat" za teško obolelu učenicu, a mentor je i bendovima koji se pripremaju u klubu gimnazije gde imaju sve uslove za vežbanje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Мрав

    15. jun 2022 | 13:34

    А јел се мора стално спомињати та ГРОБНИЦА СРБА, Југославија?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA