≫ 

Škole imaju još 5 dana da se izbore za status modela ustanove za inkluzivno obrazovanje: Prijava do 20. juna

Poziv je integralni deo projekta koji sprovode Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i UNICEF, uz podršku Delegacije EU u Srbiji

  • 0
škola, nestalo dete Foto-ilustracija: Shutterstock

Rok za prijavu škola za sticanje statusa modela ustanove za inkluzivno obrazovanje i vaspitanje trajaće do 20. juna, navedeno je danas na sajtu resornog Ministarstva.

Poziv je integralni deo projekta "Unapređeni ravnopravni pristup i završavanje preduniverzitetskog obrazovanja za decu kojoj je potrebna dodatna obrazovna podrška", koji sprovode Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i UNICEF, uz podršku Delegacije EU u Srbiji, prenosi Tanjug.

U okviru projekta, šest izabranih škola će dobiti podršku za unapređivanje stručnih i organizacionih kapaciteta i pripremiti se za podnošenje zahteva za sticanje statusa model ustanove za inkluzivno obrazovanje i vaspitanje, koji ustanovama dodeljuje Ministarstvo.

Pored akreditovanih obuka i mentorske podrške, škola će, kako se navodi, dobiti grant za realizovanje projektnih aktivnosti.

Video: Ranđelović: Spremni smo za polaganje male mature

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA