≫ 

Crni oblak, snažno olujno nevreme i krupni grad ponovo pustoše ovaj kraj u Srbiji: Uvode vanrednu situciju?

Jak vetar lomio je grane drveća i nosio po putu, a grad veličine oraha obrao je voće pre berača

  • 12
Ivanjica nevreme Foto: RINA

Snažno olujno nevreme praćeno krupnim gradom ponovo je opustošilo ivanjički kraj. Cevi u gradskom jezgru nisu mogle da prime ogromnu količinu padavina za kratko vreme i voda se izlila na ulice, na kojima je prema rečima očevidaca pravi potop. Najveća šteta ponovo je pričinjena na putnoj infrastrukturi.

- Ovo nevreme sa sobom nosi veoma teške posledice. Ranije nepogode izazvale su velika oštećenja, ali sada su pojedini putni pravci bukvalno odneti, kao i prilazi kućama. Još uvek nemamo informaciju o broju odsečenih sela i domaćinstava. Sada se razmišlja o uvođenju vanredne situcaije - rekao je za RINU Momčilo Mitrović, predsednik opštine Ivanjica.

Velika materijalna šteta ponovo je pričinjena na poljoprivrednim kulturama. Najviše su stradali malinjaci u kojima je berba već počela.

- Crni oblak stigao je iz pravca Arilja i počelo je strašno nevreme. Jak vetar lomio je grane drveća i nosio po putu, a grad veličine oraha obrao je voće pre berača. Čuli smo da su dejstvovali protivgradni strelci, verovatno su tako sprečili još veću štetu i katastrofu - kažu Ivanjičani.

Na teritoriji opštine Arilje nisu zabeležene veće vremenske nepogode, a prema rečima predsednika opštine Predraga Maslara, padala je samo kiša koja nije nanela veću materijalnu štetu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nenad

    17. jun 2022 | 15:58

    Ima li jedna godina da je taj kraj prosao bez oluje i nepogode

  • Resava 88

    17. jun 2022 | 15:50

    Sada je najbitnije da znamo ko je kriv,Bog ili protivgradna odbrana ili ljudi koji ne poštuju svetke i rade. .

  • Nale

    17. jun 2022 | 17:07

    Ne moze nista da unisti nase maline jer su zasticene mrežom i osigurane..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA